Connect with us

Premier League Darts

Smith stunt tegen Anderson en staat in Premier League-finale

Michael Smith heeft zeer verrassend de finale gehaald van de Premier League Darts 2018. De Engelsman won van Gary Anderson door halverwege de partij voor de tweede keer een gaatje te slaan. Die gaf hij niet meer weg. In de finale staat Smith tegenover Michael van Gerwen, die geen kind had aan Rob Cross. Het is voor Smith zijn allereerste major-finale.

Partij vliegt heen en weer

Smith begon sterk aan het duel met een 80-finish, om er een 180’er achteraan te gooien. Anderson miste bulls-eye voor de 121-finish en zo was het al 2-0. Met een regen aan maximale scores liep Smith naar 4-1, alleen daarna viel hij scorend stil. Anderson ging wel stug door en begon de dubbels ook soepeler te gooien. Zo was het toch weer razendsnel 4-4, waarop Smith net op tijd weer op gang wist te komen. Hij hield zijn eigen leg, om een nieuwe 180’er te noteren. Een volle beurt aan missers op dubbel-16 leek Anderson te gaan redden. Hij kon 60 alleen ook niet wegpoetsen, waardoor Smith toch met een voorsprong de onderbreking in ging.

De druk breekt Smith niet op

Uit de pauze had Smith de partij gelijk in het slot moeten gooien. Hij hield zijn eigen leg vanaf 120, om vier pijlen te missen voor 8-4. Anderson ontsnapte en kon met 7-5 in de partij blijven hangen. In de leg van Smith kon hij weer geen enkele druk zetten, maar die vlieger ging daarna ook op voor de Engelsman (8-6). Daarop volgde een leg met veel druk voor Smith, alleen daar had hij geen last van. Twee 180’ers en een 84-finish bracht hem op matchpoint, die wist hij gelijk te benutten via tops.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts