Connect with us

World Series of Darts

Solide Barney pakt zege; Van Gerwen en Noppert in kwartfinale

Raymond van Barneveld heeft op de World Series Finals de kwartfinale bereikt. De Hagenaar speelt zijn laatste toernooi in eigen land en was met 6-4 te sterk voor Jermaine Wattimena. Michael van Gerwen moest tot het gaatje gaan, terwijl Danny Noppert een makkie had.

Eén break voldoende

Door gemodder van Jermaine Wattimena krijgt Van Barneveld gelijk een kans op de break. Dit valt niet, maar daarna loopt de Hagenaar wel weg naar 3-1. Met een solide 13-darter wist hij het verschil nog voor de pauze te verkleinen, uit de onderbreking knalde Barney er een 180’er en een 128-finish in voor 4-2. Beide darters hielden hun eigen leg, gevolgd door een 15-darter van Wattimena. Hij kon nog één keer druk zetten, maar door scores van 134, 180 en 140 was Barney gevlogen. De 11-darter en 101,7 per beurt bracht hem naar de kwartfinale.

Opnieuw slotleg tegen The Iceman

Michael van Gerwen en Gerwyn Price speelden opnieuw een ontzettend spannend duel. De Welshman wist in de openingsfase een break voorsprong te pakken naar 1-3 en 2-4. Met twee 12-darters op rij boog Van Gerwen de strijd om, waarop er een elfde leg volgde. Price kreeg de kans vanaf 121, maar zijn eerste dart vloog in de triple-5. Daarop maakte Van Gerwen het af met een 74-finish. Nu wacht Jonny Clayton.

Noppert heeft makkie tegen geblesseerde Anderson

Danny Noppert heeft zonder enige weerstand weten te winnen van Gary Anderson. De Schot ontbrak begin dit jaar door een rugblessure, maar wist de laatste maanden weer aardig te presteren. In Amsterdam ging het volledig mis. Zichtbaar geblesseerd kwam hij niet verder dan 71,05 per beurt en gaf Noppert geen moment partij. Een verdwaalde 180’er en een 74-finish bracht hem een leg, daar bleef het bij.

World Series Finals: Uitslagen, programma en statistieken

Delen:

Meer over World Series of Darts