Connect with us

World Darts Championship

Solide Taylor zet manke Anderson met moeite aan de kant

Phil Taylor Grand Slam of Darts 2017 (2)

Phil Taylor heeft Gary Anderson geklopt om de halve finale van het PDC World Darts Championship 2018 te halen. In de eerste vier sets was het verschil klein en had Anderson 2-2 kunnen maken. Halverwege de vierde set werden de rugklachten van de Schot echter weer duidelijk zichtbaar. Hij begon erg veel darts met name de 5 in duwen en kon Taylor niet meer volgen. The Power liep naar 4-1, maar vergat het af te maken. Anderson kwam terug tot 4-3 en mocht zelfs gooien voor de gelijkmaker. Dat lukte niet en zo staat Taylor nu tegenover Jamie Lewis.

Twee aparte sets

Anderson begon iets minder aan de partij en was niet in vijf beurten uit. Dat zorgde gelijk voor een break, gevolgd door een 84-finish. Anderson sloeg terug met dezelfde finish om er een 180’er achteraan te gooien. Terugbreken zat er alleen niet in want met een 120-finish pakte Taylor de openingsset. In de pauze ging The Power zich bezighouden met fotografen en een cameraman, om twee legs lang bijna geen triple te gooien. Met twee 11-darters kwam er een vijfde leg, die raffelde Anderson met een 180’er en een 101-finish voor de 12-darter: 1-1.

Rug van Anderson speelt weer op

De Schot zakte vervolgens onnodig weg door vijf dubbels te missen en kreeg ook een 99-finish om zijn oren (0-2). Zichtbaar begon de rug van Anderson weer op te spelen en met name in zijn scores was het zichtbaar. Steeds meer pijlen doken vol de 1 en 5 in, waardoor hij kansen bleef weggeven aan Taylor. De Engelsman was inmiddels iets minder scherp op zijn dubbels. Na een 5 uit 5 start was het vervolgens 3 uit 11. Daardoor kwam Anderson in de vierde set toch weer op 2-0 voor, maar moest alsnog de set afstaan: 1-3. De afgelopen maand had Anderson al vaker last van zijn rug, met name tijdens de Players Championship Finals. In de derde ronde van het WK had hij ook veel klachten en meldde zich na afloop gelijk bij de arts. De afgelopen 24 uur heeft hij zich laten behandelen en begon redelijk aan de wedstrijd, gaandeweg zakte hij toch weg. Taylor kreeg in de vijfde set gelijk weer vijf beurten de kans van Anderson om te breken en maakte het af met een 100-finish.

Toch nog spannend

In de zesde set had Anderson een opleving, maar zag daarna de pijlen weer regelmatig de 5 en 1 induiken. Met een bulls-eye 126-finish gaf Taylor daarop de tik en kwam op matchpoint. De Engelsman begon ook nog met zijn elfde 180’er, alleen Anderson sloeg gelijk terug met zijn maximale score. Zo kwam er toch een vijfde leg en daarin maakte de Schot het af met een 81-finish voor 3-4. De achtste set mocht Taylor beginnen, maar ook deze kreeg hij allerminst cadeau. Het liep naar een vijfde leg doordat The Power één matchdart miste vanaf 126. Er kwam dus toch een vijfde leg, waarin Taylor erin slaagde om Anderson uit zijn concentratie te halen op diens finish. Vervolgens was de vierde matchdart op dubbel-10 raak.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen:

Meer over World Darts Championship