Connect with us

World Cup of Darts

Spanje wint eerste kraker op World Cup; Vrouw uit China kan niet stunten

Antonio Alcinas PDC World Cup of Darts

Spanje heeft de eerste kraker op de PDC World Cup of Darts weten te winnen. Rusland werd met een schitterende 136-finish van Antonio Alcinas verslagen. De tweede vrouw ooit op de World Cup kon niet winnen, Canada, Brazilië en Zwitserland zien we wel terug in de tweede ronde. Voor de Zwitsers was dit de eerste zege ooit.

Part maakt het verschil

Het belang van ervaring bleek gelijk in de openingspartij van de World Cup. Drie zichtbaar zenuwachtige spelers kregen op het podium gezelschap van John Part. Het was dan ook de meervoudig wereldkampioen die op zijn oude dag de dubbels gooide voor een snelle 4-0-voorsprong. Italië kwam nog even terug en gooide ook de eerste 180’er, daarna was het Part’s teamgenoot Dawson Murschell die het afmaakte op dubbel-8 voor de 5-1-zege.

Subliem slotstuk van Alcinas

Van Rusland en Spanje werd veel verwacht, dat maakten de twee gelijk waar. Oreshkin tekende voor 1-0, om met 171 weg te zetten naar 36. Reyes wist de Spanjaarden toch nog bijna de leg brengen, maar tops vloog er niet in voor de 160-finish. Koltsov maakte 2-0, gevolgd door een fraaie 141-finish van Alcinas. Spanje maakte gelijk, voor Oreshkin zich herpakte met een 180’er. Koltsov bleef alleen achter bij zijn teamgenoot en zo kreeg Spanje de kans om toe te slaan. Alcinas miste alleen drie pijlen voor 3-4, gevolgd door een 180’er van Reyes (4-4). Wat volgde was een fantastische slotleg. Reyes opende met een 180’er, gevolgd door een 171-score van Koltsov. Het was Alcinas die mocht aanleggen voor 136 en het uitgooide. Wat volgde was een fabelachtige finish en nog grotere vreugde-explosie.

Vrouw uit China kan geen dubbel kopen


Voor het begin van het toernooi was Momo Zhou het verhaal. Ze is pas de tweede vrouw die zich plaatste voor de World Cup en begon de partij tegen Zwitserland ook nog met triple-20. Scorend was ze net zoals haar koppelgenoot Xiaochen Zong solide, maar op de dubbels was dat een ander verhaal. Zo kon Zwitserland op 2-0 komen. In de zesde leg werden nog een hand vol dubbels gemist (21 in totaal), waardoor de Zwitsers ondanks een matig optreden met 5-2 winnen.

Denen kunnen ook geen dubbel vinden

De normaal zo koele Denen hadden erg veel moeite om hun dubbels te vinden. Dat deed Brazilië een stuk beter en met een 92-finish van Rangel was het zelfs al 3-0. De Brazilianen debuteerden vorig jaar al met een overwinning op Zwitserland en lieten nu zien dat ze duidelijk stappen hadden gemaakt. Met overtuigen denderden ze door en bleven daarbij hulp krijgen. Denemarken ging naar 0 uit 10 op de dubbels, voor dubbel-19 erin ging. Bruno Rangel maakte het daarna af met een 80-finish.

Speelschema PDC World Cup of Darts 2018

Delen:

More in World Cup of Darts