Connect with us

World Series of Darts

Sprookje Barney in Amsterdam voorbij; Noppert en Van Gerwen in halve finale

Raymond van Barneveld WS Finals 2019

Raymond van Barneveld is er niet in geslaagd om de halve finale van de World Series Finals te bereiken. In een goed duel ging hij nipt kopje onder tegen Dave Chisnall. Danny Noppert staat nu in Amsterdam tegenover Chizzy, Michael van Gerwen en Mensur Suljovic strijden om de andere finnaleplaats.

Noppert geeft voorsprong bijna nog weg

Noppert had een vreemd duel in zijn kwartfinale met Ian White. The Diamond stond nog nooit in een halve finale op een televisietoernooi van de PDC en liet nu andermaal zien dat de druk bij hem snel te groot wordt. Noppert nam een 9-6-voorsprong en pas op dat moment ging White vrijuit spelen. Hij had het geluk dat de Fries was dubbels miste en zo kwam er nog een slotleg. Daarin was Noppert toch de beste voor de 10-9-zege.

Voorsprong niet vastgehouden

Van Barneveld en Dave Chisnall begonnen allebei matig aan het duel, waarbij Chizzy ondanks een gemiddelde van 77 toch ging rusten met een 2-3-voorsprong. Daarna versnelde Van Barneveld en hij won vier van de volgende vijf legs. Zijn gemiddelde was met onder meer een 127-finish opgekrikt naar 102 per beurt en het werd ook 7-5. Opgeven deed Chizzy niet, want met finishes van 90 en 68 werd het toch 7-7. Barney maakte nog wel 8-8, maar moest toekijken hoe Chisnall – met zichzelf op 72 – een 92-finish uitgooide voor 8-9. Daarop gooide de Engelsman een waanzinnige bulls-eye 127-finish voor de 8-10-zege.

Turbo gaat aan bij Van Gerwen

In de bovenste helft van het speelschema was Van Gerwen opnieuw op dreef. Jonny Clayton nam nog een 0-2-voorsprong met een 121- en 64-finish. Hij hield dit vast tot 2-4 met een 78-finish, maar het scorende geweld van de Nederlander werd hem toch teveel. Een bulls-eye 132-finish betekende 4-4 en vanaf 6-6 ging de turbo er volledig op. Een 12-darter betekende de break, gevolgd door een 14- en 13-darter voor de 10-6-zege. In de halve finale wacht Mensur Suljovic, die in een thriller te sterk bleek voor Krzysztof Ratajski.

World Series Finals: Uitslagen, programma en statistieken

Delen:

Meer over World Series of Darts