Connect with us

World Darts Championship

Sterke Meulenkamp rekent af met debutant Robb op WK

Ron Meulenkamp PDC WK Darts 2019 (1)

Ron Meulenkamp is erin geslaagd om voor de tweede keer in zijn loopbaan de tweede ronde van het WK te halen. Na een interessante strijd wist ‘The Bomb’ af te rekenen met Ben Robb, die debuteerde in het Ally Pally: 3-0.

Robb gooit 170 uit, maar Meulenkamp pakt eerste set

Meulenkamp begon gelijk vrij overtuigend aan de wedstrijd. Toch liet de onervaren maar positief brutale Robb uit Nieuw-Zeeland zich niet van de wijs brengen: tot twee keer toe kwam hij terug na een leg voor Meulenkamp. De 2-2 rondde hij zelfs af door 170 uit te gooien. Desondanks ging de set naar de Nederlander, die op voorhand al werd getipt als de grote favoriet.

Onervaren Robb zakt weg

De tweede set begon Meulenkamp gelijk met de eerste break van de wedstrijd, en in leg 2 gooide de man uit Almere ook zijn tweede 180. Die tweede leg ging na een finish van 92 ook naar Meulenkamp: na een goede start zakte een nerveus ogende Robb toch behoorlijk weg.

Voor de derde leg moest de Nieuw-Zeelander 40 uitgooien, maar zelfs met drie pijlen lukte dat niet: een heel goed verzorgd gooiende Meulenkamp maakte er 3-0 van en pakte met tamelijk veel gemak de 3-0 in legs, en dus de tweede set.

Dip Meulenkamp, maar sterke comeback

In de eerste leg van de derde set gooide Robb eindelijk zijn eerste 180’er, en wist hij Meulenkamp voor het eerst te breken. In de tweede leg lukte het Robb, die zich duidelijk leek te herpakken, ook gelijk zijn tweede 180’er te gooien. Wederom leverde het ook de leg op, waarmee Robb dus zijn break verzilverde.

Meulenkamp gooide steeds minder soepel, en zijn gemiddelde van de eerste twee sets wist hij bij lange na niet te bereiken in de derde set. Dubbel-15 wist hij, weliswaar pas na vijf pijlen, toch uit te gooien voor de aansluitingsset (2-1).

Dat leek een enorme boost, want vervolgens kwam hij ook gelijk op 2-2 en begon hij de leg voor 3-2 (en dus een eindzege) met een 180’er: tien pijlen later gooide Meulenkamp uit met een tops en won hij de wedstrijd.

In de tweede ronde van het WK gaat Ron ‘The Bomb’ Meulenkamp het op donderdagavond opnemen tegen de Engelsman Chris Dobey.

Speelschema PDC WK Darts 2020

Delen:

Meer over World Darts Championship