Connect with us

Grand Slam of Darts

Sterke Price vloert Durrant; Wright goed op weg

Gerwyn Price heeft Glen Durrant weten te verslaan op de Grand Slam of Darts. In een ijzersterke partij liep het naar een slotleg en daarin zakte Durrant door het ijs. Peter Wright boekte ook zijn tweede zege in de groepsfase en kan de knock-outfase ruiken.

Price maakt statement tegen Durrant

Gerwyn Price wilde duidelijk laten zien wat hij kan en daar werd Glen Durrant uiteindelijk het slachtoffer van. De Welshman kwam op 2-0, gevolgd door twee 180’ers op rij. Toch gaf hij die leg nog uit handen, om er wel een 12-darter achteraan te gooien: 3-1. Met een 117-finish wist Durrant zich te herpakken en maakte er 3-3 van. Ondanks een 180’er van Price kwam Durrant met een 12-darter op 3-4, gevolgd door zelfs twee 180’er voor een 11-darter van Price. Zo kwam het aan op een negende leg en daarin zakte de Lakeside-kampioen toch door het ijs. Hij noteerde scores van 60, 140, 51, 60 en 57. Daardoor kreeg Price alle tijd voor de 5-4-zege. Simon Whitlock won ondertussen met 5-2 van Andrew Gilding en heeft daardoor ook nog alle kans om door te gaan. Price staat aan kop met 4 punten en +4 in legsaldo, Durrant (+3) en Whitlock (-1) staan op twee punten, Gilding is nagenoeg uitgeslagen met 0 punten en een legsaldo van -6.

Wright een stuk sterker voor de dag

Zoals we gewend zijn heeft Peter Wright gesleuteld aan zijn materiaal en dat pakte een stuk beter uit. Tegen Max Hopp had hij het in de openingfase lastig, want de Duitser gooide een 121-finish voor 1-1 en een solide 14-darter voor 2-2. Daarna nam Wright het heft in handen. Twee legs op rij was Hopp niet in vijf beurten uit, gevolgd door een solide 13-darter van Wright. Zo was het 5-2 en staat hij met vier punten aan kop. Zeker van de knock-outfase is hij nog niet, door de zege van Josh Payne op Jim Williams. De nummer drie van de BDO kwam snel op een 3-1-achterstand en kreeg dat niet meer gedicht: 5-2. Payne (+1) en Hopp (-1) staan op twee punten, Williams op nul met -4.

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts