Connect with us

Premier League Darts

Sterke Van Barneveld zet Anderson aan de kant

Raymond van Barneveld heeft Gary Anderson verslagen in de Premier League Darts. De achterstand op de Schot is hierdoor geslonken tot op twee punten, maar het legsaldo van de Nederlander is dermate slecht dat hij Anderson niet meer kan inhalen. Anderson is zelf nog niet honderd procent zeker van de play-offs, want Daryl Gurney zou hem nog wel kunnen passeren.

IJzersterke openingsfase

Barney gooide in de openingsleg gelijk een 180’er voor de 13-darter, om met zijn tweede maximale score en een 103-finish er al 0-2 van te maken. Anderson kwam maar moeizaam op stoom en miste tops vanaf 63. Zo was het al 0-3, voor Anderson met een 80-finish eindelijk een leg bij kon schrijven. Een rommelige vijfde leg ging op dubbel-1 naar Barney, waarna het snel ging.

Toch nog rekenen voor Anderson

Anderson miste nog maar eens bulls-eye voor de 129-finish en met een 15-darter was het 1-5. De Schot counterde met een 11-darter, gevolgd door de 90-finish van Barney voor een 12-darter. Het werd nog 3-6 met een 95-finish, maar Van Barneveld werkte zijn eigen leg weg in vijf beurten voor de klinkende zege. Hij overlegde daarbij een gemiddelde van 100,11 per beurt. Het negatieve legsaldo van nog altijd -8 zorgt ervoor dat de Nederlander Anderson niet meer kan inhalen. De Schot is nog niet honderd procent zeker. Mocht hij volgende week ruim verliezen van Michael van Gerwen, dan zou Gurney hem nog kunnen passeren. Het verschil tussen de twee is momenteel twaalf legs, Anderson heeft dus tegen Van Gerwen aan drie legs voldoende.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts