Connect with us

World Darts Championship

Sterke Van Gerwen kent geen enkele moeite met Bunting

Michael van Gerwen CL Darts 2019

Michael van Gerwen heeft zonder een set af te staan de kwartfinale van het PDC WK Darts 2020 bereikt. De titelverdediger kwam geen moment in de problemen tegen Stephen Bunting en maakte het alleen spannend wanneer hij zelf wat foutjes maakte. In de kwartfinale wacht Steve Beaton of Darius Labanauskas.

Alleen eerste set spannend

Vier missers in de tweede leg zorgden ervoor dat er in de eerste set een vijfde leg aan te pas moest komen. Daarin mocht Bunting beginnen, maar sloeg Van Gerwen ervoor dat hij met een 11-darter de set pakte. Een 13-darter en een 180’er voor de break zorgden ervoor dat het in de tweede set niet spannend werd. Dubbel-19 na missers van Bunting op de dubbel waren goed voor 2-0. Af en toe deed The Bullet wel iets tegen het geweld van Mighty Mike, bijvoorbeeld met een 138-finish in de derde set. Twee 13-darters later was het alweer 3-0 in sets.

Ruim 104 per beurt

Inmiddels lag het gemiddelde van Van Gerwen alweer ruim boven de 100 per beurt en dat krikte hij nog maar eens op door twee 180’ers op rij voor een 11-darter. Met een 68-finish kwam Bunting nog op 1-1, daarna was een 130-finish en tops goed voor de 4-0-zege in sets. Van Gerwen besloot met 104,09 per beurt, waarmee hij de concurrentie liet zien in topvorm te zijn.

Speelschema PDC WK Darts 2020

Prijzengeld PDC WK Darts 2020

Delen:

More in World Darts Championship