Connect with us

Pro Tour

Stompé komt terug en doet een gooi op Q-School

Co Stompé gaat in januari deelnemen aan Q-School. De Nederlander besloot enkele jaren geleden het PDC-circuit vaarwel te zeggen. Hij had het deels niet meer naar zijn zin, kon zich niet vinden in een aantal beslissingen van de PDC en was ook langzaam uit de rankings gezakt. Nu is het toch wel weer gaan kriebelen.

Vooral Challenge Tour en European Tour

“Ik doe dit niet zo zeer om een tourkaart te halen”, geeft Stompé aan tegenover RTL7Darts. “Ik wil vooral mee kunnen doen aan de Challenge Tour en de European Tour Qualifiers. Mogelijk ga ik ook naar de UK Open Qualifiers. Ik zit al veel te lang stil en ik vind het spel nog veel te leuk. Ik krijg het niet meer voor elkaar om in de vroege ochtend al klaar te staan voor zulke wedstrijden. Maar ik heb wel gemerkt dat ik nog altijd een behoorlijk niveau kan halen.”

➡ Doe jij al mee aan het gratis PDC WK Darts Spel?

World Cup of Darts gewonnen

Afgelopen maand verscheen Stompé al op het kwalificatietoernooi voor het wereldkampioenschap. Daar haalde hij de derde ronde. “Dus ik dacht ik meng me er nog een keertje in.” In zowel 2009 als 2010 haalde Stompé nog de kwartfinale van het PDC WK, in 2010 won hij samen met Raymond van Barneveld de PDC World Cup of Darts. Een individueel hoogtepunt was daarnaast de winst van de German Darts Masters in 2008 door in de finale Phil Taylor te verslaan. Na zijn vertrek in 2013 bij de PDC speelde hij twee jaar lang nog af en toe toernooien bij de BDO, daarna hebben we Stompé vooral gezien als analist.

Delen:

Meer over Pro Tour