Connect with us

Pro Tour

Stompé verrassende naam in grote groep Nederlanders op Q-School

Co Stompé gaat toch een herstart maken van zijn dartscarrière. The Matchstick heeft zich ingeschreven voor de European Q-School. Slechts twee dagen na de finale van het PDC World Darts Championship 2019 begint het nieuwe seizoen alweer. In het Duitse Hildesheim zullen 249 darters strijden om een tourkaart.

Grote groep Nederlanders

Stompé wilde een jaar geleden al een poging wagen op Q-School, maar zag er toen op het laatste moment vanaf. Met name zijn privéproblemen zorgden ervoor dat hij er geen focus voor had. Dat is nu anders, want hij zal in Duitsland van de partij zijn. Dat geldt overigens voor heel veel Nederlanders. Jeffrey de Graaf, Ryan de Vreede, Jimmy Hendriks, Jerry Hendriks, Yordi Meeuwisse, Mareno Michels en Berry van Peer waren de afgelopen jaren in het bezit van een tourkaart en zullen deze nu terug proberen te verdienen. Ook jonge talenten zoals Justin van Tergouw, Wessel Nijman, Melvin de Fijter, Levy Frauenfelder, Mike van Duijvenbode en Niels Zonneveld zijn van de partij. Toon Greebe is tevens een opvallende naam. Ruim een jaar geleden werd zijn voet geamputeerd, maar hij heeft zich teruggeknokt.

Vier dagen actie om een paar plaatsen

Sinds vorig jaar is Q-School in twee delen gesplitst. De spelers van het Europese vaste land spelen van 3 tot en met 6 januari in het Duitse Hildesheim. Twee weken later spelen de Britse spelers in Wigan. Pas wanneer de insluiting voor de Britse variant gesloten is zal duidelijk zijn om hoeveel tickets er in Hildesheim gestreden wordt. Iedere dag zal de dagwinnaar in ieder geval een tourkaart ontvangen. Daarnaast wordt er een Q-School Order of Merit opgemaakt aan de hand van alle uitslagen op de vier dagen. De beste spelers op deze lijst zullen eveneens een tourkaart ontvangen. Alle deelnemers aan Q-School kunnen daarnaast in 2019 deelnemen aan de Challenge Tour van de PDC en aan de qualifiers voor de dertien European Tour-events.

Delen:

Meer over Pro Tour