Connect with us

UK Open

Stompé, Vos en Klaasen naar UK Open

Na zes van de acht UK Open Qualifiers hebben zes Nederlanders zich verzekerd van deelname aan de UK Open. Vincent van der Voort lijkt daarnaast ook zo goed als zeker. De rest zal later deze maand nog aan de bak moeten.

Drie al zeker van UK Open

Op de eerste vier toernooien wisten Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en Leon de Geus al voldoende ponden te verzamelen om zich te plaatsen voor de UK Open. Gino Vos en Co Stompé waren nagenoeg zeker. In Wigan was Van Gerwen weer een klasse apart met een finaleplaats en dagwinst.

Kwartfinale Klaasen

Achter hem deed Jelle Klaasen de beste zaken. The Matador haalde zaterdag de kwartfinale en verzekerde zich daarmee in één keer van plaatsing. Achter het tweetal kwamen Stompé en Vincent van der Voort zaterdag tot de vierde ronde. Vos, Roland Scholten, Mareno Michels en De Geus kwamen tot de derde doorgang, goed voor 200 pond. Zondag haalde Stompé zelfs de vijfde ronde en pakten Scholten en Klaasen nog 200 pond mee via de derde ronde.

Zes naar Bolton

Met zes van de acht toernooien in de boeken zijn er nu al zes Nederlanders zeker van de UK Open. Na Van Gerwen, Van Barneveld en De Geus zijn daar Stompé, Klaasen en Vos bijgekomen. Het moet raar lopen wil ook Van der Voort zich niet plaatsen, hij staat met 600 pond vermoedelijk al net aan de goede kant van de streep. Ryan de Vreede en Scholten staan op 400 pond, Michels heeft 200 pond achter zijn naam. Zij zullen aan het einde van de maand op de laatste twee Qualifiers nog aan de bak moeten om zich ook op de UK Open te mogen melden.

Delen:

Meer over UK Open