Connect with us

Pro Tour

Sublieme Price pakt de dubbel; opnieuw halve finale Noppert

Gerwyn Price heeft voor de tweede dag op rij het Players Championship weten te winnen. Dat deed hij ditmaal door Ricky Evans in de finale te verslaan met een 170-finish. Danny Noppert was opnieuw de beste Nederlander door de halve finale te bereiken. Ook werd er weer een negendarter gegooid, ditmaal door Ritchie Edhouse.

Simpelweg onnavolgbaar

Price was zaterdag al duidelijk de beste speler in het veld, een dag later wist hij zijn niveau nog verder omhoog te tillen. Harry Ward dwong hem in de eerste ronde nog wel tot een elfde leg, met 101,4 gemiddeld werd het 6-5. Zoran Lerchbacher kreeg een 6-0 op zijn broek door een 11-, 15-, 13-, 14-, 15- en 12-darter. Goed voor 112,7 per beurt. Josh Payne (103,7), Dave Pallett (100,4), Adrian Lewis (99,6) en Nathan Aspinall (106) kregen vervolgens ook geen poot aan de grond.

Matchdart enig obstakel

In de finale trof The Iceman de jongeling Ricky Evans. Rapid Ricky begon vorig jaar zijn ritme al te vinden met een finale op de European Tour. Nu won hij achter elkaar van Adrian Gray, Scott Baker, Daryl Gurney, Krzysztof Ratajski, Kyle Anderson en Danny Noppert. In de finale vloog Price naar een 4-0-voorsprong, waarop Evans met een 108-finish terug wist te komen tot 4-3. Een 105-finish gaf Price toch weer lucht en op 7-3 leek de partij gedaan. The Iceman miste pardoes zeven matchdarts, waradoor er nog een twaalfde leg kwam. Daarin maakte Price het goed met een 170-finish voor de titel.

World Matchplay voor Noppy

Noppert haalde voor de tweede dag op rij een halve finale, waarmee de Fries in één keer een grote stap heeft gezet naar plaatsing voor de World Matchplay. Jermaine Wattimena kwam tot de kwartfinale, waarin Aspinall te sterk bleek. Ook hij is hard op weg naar de World Matchplay. Benito van de Pas haalde de vierde ronde, Maik Kuivenhoven en Dirk van Duijvenbode kwamen tot de derde ronde. Voor Raymond van Barneveld zat het toernooi na de eerste partij er al op, hij verloor van Wattimena.

Delen:

Meer over Pro Tour