Connect with us

Premier League Darts

Sublieme strijd brengt Whitlock in League-opener langs Suljovic

Simon Whitlock heeft in een sublieme openingspartij van de Premier League Darts 2018 weten te winnen van Mensur Suljovic. De Oostenrijker kwam op een 3-1-voorsprong, daarna kwam een fantastische versnelling van de Australiër (3-5). Hij maakte alleen een vreselijke fout en gaf Suljovic een nieuwe kans. Op 5-5 kwam er toch weer een 12-darter voor de break en zo de 5-7-zege. Suljovic eindigde met 103,71 per beurt, Whitlock kwam zelfs op 106,49 uit en 7 uit 8 op de dubbels.

The Gentle is gelijk op stoom

Suljovic begon zijn debuut in de Premier League Darts uitmuntend met een 121-finish, om in de derde leg daar een 110-finish achteraan te vuren. Op een haar na kwam er ook nog een 139-finish achterna, maar hij gaf Whitlock toch nog de kans om zijn eigen leg te houden. The Wizard sloeg niet toe vanaf 104, om te worden gebroken (3-1). Doordrukken deed Suljovic alleen niet. Hij was nu zijn eigen leg niet klaar in vier beurten en Whitlock gooide zijn eerste 180’er en een 81-finish voor de rebreak (3-2). De Australiër gooide zijn eigen leg nu ook gewoon in vijf beurten uit en wist gelijk te maken.

Waanzinnige fout wordt The Wizard niet fataal

Met gemiddeldes van 105 om 101 was het direct zeer overtuigend in Dublin en Whitlock beukte door met zijn tweede maximale score. Daardoor stond hij na negen pijlen alweer op 41 en pakte zijn derde leg op rij. Suljovic hing in de touwen en door een 160-finish ging hij bijna knock-out. Scorend liep de Australiër namelijk ook in de negende leg alweer weg om het eerste punt te pakken. Whitlock maakte alleen een vreselijk grote fout. Vanaf 130 besloot hij niet naar bulls-eye te werken met zijn tweede dart en gaf Suljovic de kans om te ontsnappen. Die mogelijkheid pakte de Oostenrijker aan met een 138-finish en maakte gelijk (5-5). Hij leek het initiatief weer te hebben, om deze toch weer weg te geven. Whitlock antwoordde met een 81-finish voor de 12-darter. Suljovic gooide zijn eerste 180’er, alleen toch kon hij niet doordrukken.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts