Connect with us

World Matchplay

Sublieme Taylor vloert Anderson voor finaleplek

Phil Taylor heeft in een sensationeel optreden de finale van de World Matchplay bereikt. De Engelsman gaat op voor zijn zestiende titel in Blackpool, maar moet dan wel eerst zien af te rekenen met Michael van Gerwen. Gary Anderson begon als favoriet aan de partij tegen Taylor, maar werd vanaf de eerste leg onder druk gezet. Ieder foutje werd afgestraft en de wereldkampioen kon het geen moment omdraaien.

Sublieme start The Power

Taylor begon extreem scherp aan de partij met direct een 180’er in de eerste beurt, gevolgd door veel druk op Anderson. De Schot liet zich echter niet breken door een 140-finish voor 1-1. In de vierde leg kreeg Taylor 125 niet weg en zo ging The Power via dubbel-10 met slechts een 3-2-voorsprong de eerste onderbreking in. Eenmaal terug op het podium sloeg Taylor wel toe voor de break en maakte er ook 5-2 van. Anderson leek zich op tijd te gaan herpakken, maar de Schot miste een volle beurt op tops en Taylor knalde er een 98-finish in. Zo was het razendsnel 7-2, voor de tweevoudig wereldkampioen eindelijk weer een leg kon bijschrijven. Hij gooide zelf 98 gemiddeld, liefst 10 punten lager dan The Power.

Ieder foutje afgestraft

Dat kroop wel steeds dichter bij elkaar, maar Taylor slaagde er telkens in om de kleine foutjes van Anderson genadeloos af te straffen. Met een 77-finish was een volgende break alweer een feit voor maar liefst 9-3. Er kwam een tiende bij, voor Anderson eindelijk weer een leg kon pakken vanaf 68. Hij kreeg ook de kans om door te drukken voor een rebreak, maar vergooide zich nu richting de single-18. Tops bracht Taylor dan ook al op 11-4. De Engelsman begon wel meer dubbels te missen en daardoor kon Anderson terugkomen naar 12-6, na een 65- en een 64-finish (waar Anderson een dart miste) was het alweer 14-6. Vanaf dat moment was het geloof weg bij Anderson en werd het rap 17-8.

World Matchplay 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay