Connect with us

Players Championship Finals

Sublieme zeges Dekker en Klaasen in Minehead

Jan Dekker en Jelle Klaasen hebben uitstekende zeges geboekt op de Players Championship Finals. Dekker pakte vroeg de break tegen Michael Smith en gaf niet meer af, Klaasen speelde de partij van de eerste ronde tegen Alan Norris. Na twaalf 180’ers pakte The Cobra de 6-4-zege.

Uitmuntend in eigen legs

Dekker wist in de openingsfase optimaal te profiteren van de langzaam warm draaiende Smith en pakte direct de break. Die marge wist de jonge Engelsman te verkleinen met een 170-finish, maar in de legs van Dekker had hij weinig in te brengen. De Drent was scorend solide en maakte zoals gebruikelijk weinig fouten op de dubbels. Hij kreeg bijna de dubbele break, alleen dubbel-16 viel niet voor de 123-finish. De dubbels vielen daarna wel voor 5-3 en in de negende leg wist hij scorend de overhand te nemen. Vanaf 118 miste Smith ook nog eens dubbel-10 en daarop was het beslist.

Twaalf 180’ers in beste partij van de dag

Norris gooide vorig jaar de enige negendarter op de Players Championship Finals en ook nu gingen de triples er soepel in. Met twee keer 180 in de tweede leg was hij opnieuw op weg naar een perfecte leg, maar de zevende pijl vloog niet in het rode vakje. Wel maakte hij 1-1, gevolgd door twee vlotte legs van beide darters. In de vijfde leg openden zelfs beide darters met een maximale score en kwam Klaasen via tops op voorsprong. Norris gooide in de zesde leg al zijn vijfde maximale score en kwam eveneens via tops op 3-3. De tiende 180’er van de partij kwam op naam van Klaasen in aanloop naar 4-3 met een 78-finish. Zonder maximale score maar wel met een 85-finish kwam Norris op 4-4, maar Klaasen kwam in vijf beurten weer op voorsprong. Hij gooide ook zijn zesde 180’er, die Norris counterde. Klaasen miste de eerste matchdart, maar Norris liet het glippen op dubbel-6. Zo was de zege binnen met 100,83 per beurt, tegen de 102,53 van Norris.

Players Championship Finals 2017: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Players Championship Finals