Connect with us

Asian Tour

Succesvolle Asian Tour krijgt tweede seizoen

De PDC zal ook in 2019 een Asian Tour organiseren. Dit kalenderjaar werd voor het eerst een eigen circuit afgedraaid voor de Aziatische spelers. Verdeeld over zes weekenden werden twaalf toernooien gespeeld.

Veel prijzengeld te verdienen

Dit zal in 2019 opnieuw gebeuren, waarbij de spelers ieder toernooi strijden om een prijzenpot van 10.000 dollar met 3.600 dollar voor de winnaar. De beste vier van de ranglijst verdienden een ticket voor het PDC World Darts Championship en daarnaast waren er ook plaatsen te verdienen voor het World Series-event in Shanghai. Lourence Ilagan, Royden Lam, Noel Malicdem en Paul Lim plaatsen zich via de ranking voor het WK. Hierbij zat eigenlijk ook Seigo Asada, maar doordat hij de Japanse qualifier won schoof de plek door naar Lim. Malicdem gooide daarnaast een negendarter.

Nog één weekend niet ingevuld

Op 26 januari zal het tweede seizoen van de Asian Tour beginnen in Zuid-Korea. Daarna wordt Japan aangedaan op 16 en 17 februari, 30 en 31 maart is het de beurt aan de Filipijnen, gevolgd door Taiwan (22-23 juni) en Hongkong (27-28 juli). Het zesde weekend, met daarin het elfde en twaalfde toernooi, heeft nog geen datum en locatie. Ten opzichte van 2018 worden China en Maleisië vooralsnog niet aangedaan. De Filipijnen is nieuw op de kalender.

Delen:

Meer over Asian Tour