Connect with us

World Matchplay

Suljovic, Anderson en Cross zonder al te veel weerwerk naar zeges

Gary Anderson, Mensur Suljovic en Rob Cross hebben hun favorietenrol in de eerste ronde van de World Matchplay Darts 2018 waargemaakt. Anderson en Cross kwamen in de openingsfase nog wel op achterstand tegen Stephen Bunting en Mervyn King, maar bogen het toch overtuigend om. Suljovic had tegen Steve Beaton alleen moeite met de matchdart.

Suljovic doorbreekt de ban

Het meest opvallende was voor het duel tussen Suljovic en Beaton de onderlinge stand. Nog nooit won de Oostenrijker van de Engelsman en de balans was liefst 0-8. Daar was in Blackpool eigenlijk niets van te merken. Scorend was The Gentle continu de betere en hij pakte gelijk in de openingsleg een break. Die hield hij vast, om halverwege de partij verder weg te lopen. Het werd zelfs 9-4, voor Suljovic dubbels begon te missen. Negen matchdarts werden gemist en Beaton kwam terug tot 9-6. Daarna maakte de Oostenrijker het alsnog af met zijn vierde 180’er en dubbel-18.

Anderson draait op tijd warm

Gary Anderson had tegen Stephen Bunting veel moeite om op gang te komen. Met name de dubbels vielen niet en door een 83-finish kwam Bunting dan ook op 1-3. Die marge hield de Engelsman vast tot 3-5, maar kwam wel steeds meer in de problemen. Scorend kon hij de langzaam warmdraaiende motor van Anderson niet bijhouden en had een 110-finish nodig om nog 6-6 te maken. Daarna liep Anderson toch weg met drie legs op rij, voor Bunting nog een zevende leg bij kon schrijven. Met 96,66 per beurt klaarde Anderson daarop de klus.

Cruciale 153-finish

Mervyn King is het afgelopen jaar flink afgevallen en dat doet zijn spel goed. Onlangs won hij al een midweeks Players Championship en tegen Rob Cross was hij de baas in de openingsfase. Met 1-3 op zak stond King klaar om een dubbele break te pakken, maar Cross hield zijn leg met een fraaie 153-finish. Het bleek een duidelijk kantelmoment, want een 96-finish bracht Cross de eerste voorsprong en bereikte met een 80-finish de twee onderbreking met 6-4. Twee legs later pakte King nog een leg, maar daarna kon hij scorend niet meer mee: 10-5.

World Matchplay 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay