Connect with us

Champions League

Suljovic blijft ongeslagen op Champions League of Darts

Mensur Suljovic is nog altijd ongeslagen op de Champions League of Darts. De winnaar van 2017 wist in Brighton nu af te rekenen met Rob Cross. Daarmee heeft hij een goede uitgangspositie om de groepsfase te overleven. Dat geldt ook voor Peter Wright, die afrekende met Simon Whitlock.

The Gentle buigt de partij om

In de eerste helft van de partij hadden beide darters moeite om op gang te komen. Het was Cross met de eerste break een een 113-finish voor 4-2. Het werd ook 5-3, voor Suljovic terugsloeg met een bulls-eye 81-finish. Zo was het 5-5 bij de onderbreking en daarna nam de Oostenrijker het initiatief over. Cross kon geen moment versnellen en bleef met zijn gemiddelde hangen op 91 per beurt. Suljovic hield zijn eigen legs overtuigend en plaatste in de achttiende leg met een 180’er de break: 8-10.

Matchdart grootste obstakel

Wright en Whitlock begonnen vreemd aan hun partij met liefst zes breaks op rij. Het werd vervolgens 4-4 voor Wright zijn eigen leg hield met een 11-darter ondanks twee 180’ers van Whitlock. Het bleek de Australiër even te knakken. Wright pakte de break voorsprong (6-4) en liep met een 12-darter en twee 15-darters naar 9-5. De Schot leek het af te maken, maar de matchdart bleek het grootste obstakel te zijn voor Snakebite. Het gaf Whitlock de kans om met fraaie finishes van 114 en 126 terug te komen tot 9-7, daarop maakte Wright het alsnog af voor 10-7. Het geeft de Schot de kans om voor de eerste keer de groepsfase te overleven.

Champions League of Darts 2018: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Champions League