Connect with us

Premier League Darts

Suljovic en Smith doen goede zaken in strijd tegen degradatie

Mensur Suljovic en Michael Smith hebben zichzelf zo goed als zeker een plaats bezorgd in het tweede deel van het seizoen in de Premier League Darts 2019. The Gentle wist James Wade aan de kant te zetten, terwijl Smith al snel alle ruimte kreeg van Nathan Aspinall.

Dubbels laten The Asp in de steek

Aspinall won recent de UK Open, maar verscheen in Nottingham met vernieuwde darts op het podium. Sinds dit jaar speelt hij voor Target en deze dartsleverancier liet hem op het grote podium voor het eerst spelen met het nieuwe materiaal. Met name op de dubbels was de scherpte nog ver te zoeken. Zo kon Michael Smith door veel missers van The Asp eenvoudig naar 4-0 lopen, gevolgd door een 90- en 81-finish. Aspinall kwam in de vijfde leg eindelijk in de partij, gevolgd door een 158-finish. Smith maakte het daarop af met een 112- en een 127-finish voor 7-2. Daarmee lijkt Bully Boy zich veilig te spelen.

The Gentle vertraagt succesvol

Wade was dit seizoen genadeloos op zijn dubbels en stond na vijf weken op een dubbelpercentage van 52%. Daar kwam in Nottingham verandering in, want hij gooide continu de pijlen tegen het ijzer. Suljovic profiteerde optimaal en kwam met onder meer een 109-finish op 2-4. De tweede 180’er en een 76-finish voor de 11-darter bracht The Machine terug in de strijd, maar hij begon zich steeds meer te irriteren aan de vertragende Suljovic. De Oostenrijker speelde zoals een aantal jaar geleden en dat had dubbel effect. Zelf was hij sterk en Wade kon er niet mee omgaan. Met zes 180’ers liep Suljovic weg naar 7-3.

Premier League Darts 2019

Delen:

Meer over Premier League Darts