Connect with us

World Matchplay

Suljovic heeft zijn dubbels op orde en vloert Pipe

Mensur Suljovic World Matchplay 2017

Mensur Suljovic heeft voor de tweede keer in zijn carrière de kwartfinale van de World Matchplay bereikt. De Oostenrijker had in de eerste ronde veel moeite om de dubbels te vinden, dat was nu een ander verhaal. Hij was tot aan de slotfase nagenoeg foutloos en liet daarmee Justin Pipe kansloos. Scorend was de Engelsman sterk, maar met zijn 4 uit 17 was het snel gedaan. Suljovic treft donderdag Gary Anderson of Daryl Gurney.

Iedere dubbel is raak

Suljovic opende de partij erg sterk met finishes van 63 en 75, voor Pipe zich ook in de partij kwam melden. Hij pakte de derde leg, voor Suljovic een 180’er noteerde voor 3-1. The Force had daarna de partij in evenwicht kunnen brengen. Met zijn maximale score en dubbel-16 was het 3-2, om in de zesde leg drie pijlen te missen voor de break. Suljovic ontsnapte via dubbel-12 (4-2) en zag Pipe in de zevende leg opnieuw drie dubbels missen. Ditmaal miste de Oostenrijker voor het eerst een pijl op de buitenste ring en bleef de Engelsman in de buurt (4-3).

Kansjes niet gepakt door The Force

Daarna liep Suljovic wel in rap tempo weg. Met een 116-finish was het 5-3 en ondanks een 180’er van Pipe gooide The Gentle ook 52 weg voor 6-3. Nog voor de pauze had hij het helemaal kunnen beslissen, alleen ditmaal viel tops er niet in voor de 76-finish. Pipe profiteerde met zijn vierde 180’er en een bulls-eye 82-finish. Daar kwam ook gelijk de vijfde overheen, om nu op zijn beurt drie pijlen te missen. Suljovic liep zo via zijn favoriete dubbel-4 naar 7-4 en dubbel-4 bracht hem ook de achtste leg. Hij kwam ook op matchpoint na zijn tweede maximale score en zag Pipe ondanks zijn zesde 180’er weer modderen op de dubbels. Zowaar miste The Gentle nu ook twee pijlen – waar hij 9 uit 13 was – en zo kon Pipe toch een rebreak plaatsen. Hij leverde zijn eigen leg alleen net zo snel weer in en Suljovic kon het afmaken via zijn favoriete dubbel-14. Twee matchdarts gingen mis en Pipe kwam andermaal terug. Zijn eigen leg behouden zat er alleen weer niet in en met 11-6 had Suljovic de partij binnen.

World Matchplay 2017: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay