Connect with us

World Matchplay

Suljovic in finale via uitgebluste Wright

Mensur Suljovic heeft de finale bereikt van de World Matchplay Darts 2018. De Oostenrijker had in onderlinge duels al een duidelijke overhand tegen Peter Wright en dat leek in het hoofd van de Schot te zitten. Hij was vanaf de eerste leg onherkenbaar en kon geen moment op gang komen. Suljovic profiteerde optimaal en won met 17-13.

Een andere dag

De ene dag is de andere niet, zo ontdekte Wright ook al snel. Vrijdagavond kon hij geen dubbel missen en wandelde door de partij, tegen Suljovic was het al snel vrij slordig. Hij kwam in de eerste leg nog goed weg, om met een 76-finish op 2-1 te komen. Bulls-eye voor een 122-finish vond de Oostenrijker niet en zo was het zelfs 3-1. Daarna begon The Gentle steeds sterker te spelen. Hij zag Wright twee legs op een rij een pijltje missen en zo was het 3-4. Met een 136-finish sloeg Wright terug, gevolgd door een 84-finish en dubbel-8 voor 4-6.

Snakebite blijft eraan hangen

Een 89-finish van de Schot bracht hem op één leg, daarna liep Suljovic naar 5-8 en 6-9. Het moment van breken leek nabij, juist op dat moment wist Wright toch in de partij te blijven hangen. Het lukte hem maar moeilijk om binnen vijf beurten uit te zijn, toch werd het 10-10 door twee keer tops te vinden. Uit de onderbreking werd hij alleen gelijk weer gebroken.

The Gentle loopt eindelijk weg

Suljovic kon openen met beurten van 60 en 55, om toch nog als eerste op een dubbel uit te komen. Zijn eigen leg raffelde de Oostenrijker weg met een 151-finish, om Wright vanaf 80 twee pijlen te zien missen. Een 180’er en dubbel-3 leek de aanzet voor een definitieve beslissing. In leg 15 miste hij alleen zeven pijlen voor de knock-out. Zo kon Wright opnieuw erin blijven hangen en leek de kans te krijgen voor 13-15. Opnieuw viel het niet vanaf 80 en met een 21-darter was het 12-16. Pardoes gooide Wright wel twee keer 180 voor een dertiende leg en hij kreeg alle tijd om terug te breken. Typerend was hoe Wright dat niet deed en opnieuw in 21 pijlen won Suljovic dankzij een 70-finish.

World Matchplay 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay