Connect with us

Premier League Darts

Suljovic is van hatelijke nul af in Premier League via Price

Mensur Suljovic heeft zijn eerste overwinning te pakken in de Premier League Darts 2018. De afgelopen weken was hij regelmatig qua gemiddeldes uitstekend, maar liet hij het liggen op de dubbels. Tegen Gerwyn Price was de Oostenrijker wel messcherp op de buitenste ring en won fluitend met 7-3. Dat deed hij ook nog eens met zijn hoogste gemiddelde ooit op televisie: 106,2 per beurt.

The Gentle is weer bij de les

Suljovic moest in zijn verkapte thuiswedstrijd proberen om de nul te gaan verlaten. Zijn openingsfase was uitstekend met een bulls-eye 86-finish, gevolgd door een 180’er en een 111-finish. De derde leg leek een nieuwe break te worden, tot zijn vertrouwde dubbel-14 hem in de steek liet. Price kon dan ook een leg pakken, maar voor de rest werd hij gelijk weer overlopen. Suljovic mocht in vijf beurten breken en hield zijn eigen ook in vijf beurten met een 118-finish.

Fluitend doorgedrukt

Het gemiddelde van Suljovic lag inmiddels op ruim 105 per beurt, waar Price onder de 90 bleef hangen. Hij kon dan ook niet mee met de solide scores van de Oostenrijker. In de zesde leg was dat twee keer 140 en een 100-score, om het af te maken met een 78-finish. Met zijn rug tegen de muur kon Price er pardoes een 11-darter uitpersen met zijn eerste 180’er erin. Suljovic counterde met twee keer 140 en 180 om de leg te pakken via dubbel-16. Daarmee was het eerste punt binnen, om 117 niet uit te gooien op tops. Zijn eigen leg was daarna wel binnen via tops.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts