Connect with us

Grand Slam of Darts

Suljovic legt worstelende Cross over de knie

Mensur Suljovic heeft Rob Cross uit de Grand Slam of Darts gegooid. De wereldkampioen kwam geen moment in zijn ritme en wist legio kansen niet te benutten. Zo hield Suljovic de gehele partij het voortouw en maakte het uiteindelijk af met 10-7. Hij speelt in de kwartfinale tegen Dimitri Van den Bergh.

Vreemde strijd tussen zoekende toppers

Cross leek in de groepsfase vertrouwen te hebben getankt, maar daar bleek tegen Suljovic niets van. The Gentle begon solide met finishes van 74 en 116 (0-2), gevolgd door een 130-finish van Cross. Daarna kreeg de Oostenrijker de legs cadeau, omdat Cross negen pijlen op rij op de dubbels miste. Met een gemiddelde van 84 per beurt kwam de wereldkampioen dan ook op een 1-5-achterstand. Dubbel-10 vond hij met zijn derde dart wel om de ban te doorbreken en wist zijn eigen leg te openen met een 180’er. Dubbel-18 viel zowaar ook en Suljovic miste in zijn eigen leg een volle beurt vanaf 36. Cross gooide 88 weg en kreeg van de Oostenrijker ook in de tiende leg de kans. Suljovic besloot namelijk niet voor bulls-eye te gaan met Cross op 135. De Engelsman miste bulls-eye en dubbel-16 zorgde alsnog voor 4-6.

Cross kan het laatste stapje maar niet zetten

Daarmee waren er al zeven breaks in tien legs zijn geweest, een elfde bleef uit. Cross miste tops voor de 80-finish en het gaf Suljovic via dubbel-9 weer enige lucht: 4-7. De 80-finish vond Voltage wel voor zijn eigen leg en hij zag Suljovic tops missen voor de 76-finish. Het verschil werd verkleind tot één leg, maar weer knalde The Gentle op het juiste moment een goede leg eruit. De 92-finish voor een 12-darter bracht de Oostenrijker op 6-8, alleen nog altijd bleek het niet de beslissing. Suljovic miste namelijk twee pijlen voor de 75-finish en het verschil was weer één leg. Het werd zijn grootste kans op de gelijkmaker, alleen eerste miste hij een groot vlak om daarna drie pijlen vanaf 40 onbenut te laten. Suljovic sloeg toe met een 76-finish en maakte het af met een 96-finish.

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts