Connect with us

World Matchplay

Suljovic ondanks zoektocht naar dubbels te sterk voor Henderson

Mensur Suljovic heeft zeer overtuigend de tweede ronde van de World Matchplay bereikt. De Oostenrijker is de laatste periode op de Pro Tour ook alweer in goede doen en liet dat nu ook zien tegen John Henderson. De grote Schot werd volledig overlopen, behalve in een periode dat Suljovic dertien pijlen op rij op een dubbel miste. Het werd toch overtuigend 10-3. In de tweede ronde staat The Gentle dinsdagavond tegen Justin Pipe, die eerder op de middag won van Jelle Klaasen.

Henderson komt nog niet opdagen

Henderson gooide zijn eerste leg niet uit in vijf beurten en werd daardoor gelijk gebroken door de Oostenrijker. Suljovic knalde er een 180’er achteraan, om de Schot in de derde leg zijn beurt zelfs niet in achttien pijlen uit te zien gooien. Henderson stond nog op 81 punten en dubbel-9 bracht Suljovic op 3-0. Met negentien pijlen pakte hij ook de vierde leg en met een bulls-eye 92-finish was het liefst 5-0.

Moeizame zoektocht naar dubbels

Uit de onderbreking gooiden beide darters een 180’er en pakte Henderson ook zijn eerste leg. Er kwam een 97-finish achteraan om de score al wat dragelijker te maken. Suljovic miste ook nog eens zeven pijlen op de dubbels en zo verdampte zijn voorsprong snel. De Oostenrijker begon zelfs zijn favoriete dubbel-14 te missen en Henderson kon vanaf 78 terugkomen tot op één leg. Dat liet de Schot na en via dubbel-7 – na dertien gemiste dubbels op rij – was het toch 6-3. Zijn eigen leg hield hij ook om toch alweer weg te lopen: 7-3. De partij kabbelde vanaf dat moment voort en kon Henderson met name scorend geen gevaar stichten. Want als hij dichterbij was gebleven in de legs was er veel mogelijk. Suljovic maakte via dubbel-10 8-4, maar was op dat moment slechts 8 uit 33 op de dubbels. De derde 180’er bracht Suljovic richting matchpoint en in zijn eigen leg klaarde de Oostenrijker de klus met een 148-finish.

World Matchplay 2017: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay