Connect with us

World Darts Championship

Suljovic op hangen en wurgen plus een brok karakter langs Thornton

Mensur Suljovic heeft met pijn en moeite de derde ronde van het PDC World Darts Championship bereikt. Suljovic kon maar moeilijk zijn normale niveau halen en liep continu achter Thornton aan. De Schot kreeg één pijl voor 1-3 in sets, maar tops viel tegen het ijzer. Daar kwamen nog drie pijlen bij in de vijfde set, waardoor The Thorn het echt liet liggen. Daarop wist Suljovic toch de partij naar zich toe te trekken met een bulls-eye 121-finish, om in de derde ronde aan te treden tegen Dimitri Van den Bergh.

Allebei een snelle set

Thornton begon oerdegelijk aan de partij, waar Suljovic juist ontzettend veel moeite had om de triples te vinden. Met een gemiddelde van slechts 77 per beurt werd hij dan ook volledig overlopen. The Thorn vond onder meer een 110-finish voor 0-1 in sets. Na de onderbreking was het scorend nog altijd moeizaam voor de nummer vijf van de wereld, de 116-finish vloog er wel in om wat gevoel te krijgen. Dat leverde gelijk scores op van 140, 180 en 100 en de tweede set ging daardoor heel eenvoudig naar de Oostenrijker.

The Gentle heeft het niet

De derde set was Suljovic het net zo snel weer kwijt. In vijf beurten was zijn eigen leg niet uit en Thornton knalde er een 92-finish achteraan voor 0-2. Met een 120-finish werd het nog wel 1-2, alleen vanaf 104 vond Suljovic niet de dubbel. Thornton opende de vierde set ook nog eens met een 68-finish voor de 12-darter en duwde de Oostenrijker steeds verder van het podium. The Gentle bleef wel proberen om er wat van te maken en gooide een 96-finish voor 1-1. Hij miste de kans om zelf te breken en haalde met moeite een vijfde leg. Daarin kreeg Thornton één kans voor 1-3 in sets. Tops viel tegen het ijzer voor de 112-finish en via dubbel-18 maakte Suljovic toch weer gelijk.

Cruciale vijfde legs

Het leek daarna weer een herhaling van zetten te worden. Suljovic miste één pijl op tops en één pijl op dubbel-18, waardoor Thornton naar 0-2 kon lopen. De Schot miste alleen dit keer zelf ook de dubbels en gaf Suljovic de kans om in zijn eigen set te blijven hangen. De 114-finish bracht de Oostenrijker zelfs op 2-1, maar Thornton dwong met een 104-finish de vijfde leg af. Daarin liet The Gentle zijn naamgever hem in de steek voor de 104-finish. Thornton mocht dan ook aanleggen vanaf 16, om weer drie pijlen voor setwinst te missen. De zesde set liep daarop ook naar een vijfde leg, omdat Suljovic tops miste voor de 80-finish. Beide darters legden vanaf 121 aan voor bulls-eye. Thornton vond het groene vlakje, maar The Gentle wist het rode stipje wel te vinden.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen:

Meer over World Darts Championship