Connect with us

World Series of Darts

Suljovic pakt hoofdprijs op historische German Darts Masters

Mensur Suljovic heeft de German Darts Masters 2018 op zijn naam geschreven. In Geldenkirchen was het een historische dag voor darts, want in de Veltins Arena – normaal gesproken de thuishaven van voetbalclub Schalke 04 – waren ruim twintigduizend dartsfans verzameld. Ze kregen een bijzondere dag voorgeschoteld, met Suljovic als winnaar.

Duitsland blijft grenzen verleggen

Darts in Duitsland is ongekend populair, wat we bijna wekelijks zien op de European Tour. Ieder event is stijf uitverkocht en vorig jaar kwam de World Series of Darts ook voor het eerst naar Duitsland. Toen ging het nog om World Series-event met een normale opzet, nu werd er een volledig nieuwe opzet bedacht. Ruim twintigduizend dartsfans konden genieten van zowel darts als muziek. Want naast het hoofdpodium waren er aan de zijkanten ook podia ingericht voor muzikanten. Zo ging het dak er dus ook tussen de partijen door vanaf. Het gaf een indrukwekkend beeld van de omvang van de zaal.

Suljovic de verrassende winnaar

Zoals op ieder toernooi was Michael van Gerwen de favoriet, alleen hij ging kopje onder tegen de surprise van dag. Dimitri Van den Bergh kent toch een tot dusver teleurstellend seizoen op de Pro Tour, maar in Gelsenkirchen was hij los. Martin Schindler moest eraan geloven met een gemiddelde van 109 per beurt (6-0), daarna won hij verrassend met 8-3 van Van Gerwen. In de halve finale kwam er een slotleg aan te pas tegen Gary Anderson en opnieuw won Van den Bergh (8-7). Wel waren de zenuwen goed te zien bij de finish, want 56 werkte hij weg via tops en dubbel-8. Ondertussen wist in de onderste helft van het speelschema Mensur Suljovic te winnen van Robert Marijanovic (6-2), Rob Cross (8-7) en Peter Wright (8-2). In de kwartfinale had Wright in een thriller gewonnen van Raymond van Barneveld met 8-7. Suljovic bleef scherp en de leeggespeelde Van den Bergh ging er in de finale met 8-2 vanaf. Zo herpakt The Gentle zich van de teleurstellende Premier League-campagne en nomineert zichzelf gelijk weer voor deelname voor volgend jaar.

Delen:

Meer over World Series of Darts