Connect with us

Pro Tour

Suljovic pakt titel ondanks negendarter White in finale

Mensur Suljovic heeft het 26ste Players Championship op zijn naam geschreven. Daar was wel een allesbeslissende leg voor nodig in de finale tegen Ian White. The Diamond had ook nog een negendarter gegooid in de partij, het bleek niet voldoende voor de titel.

Derde jaar op rij raak

Voor Suljovic is het nu het derde jaar op rij dat hij minimaal twee titels op de Pro Tour heeft gewonnen, daarmee is hij pas de elfde speler die dat weet te presteren. Het ging op weg naar de titel lang niet altijd eenvoudig. Na Richard North (6-4), Gavin Carlin (6-2), Ryan Joyce (6-4) en Glen Durrant (6-2) was het kantje boord tegen Cristo Reyes. De Spanjaard kent een dramatisch jaar, maar door het bereiken van de kwartfinale komt WK-deelname weer in zicht. Hij verloor van The Gentle met 6-5.

Negendarter niet voldoende

In de halve finale was het ook lang spannend tegen Jonny Clayton (7-5), gevolgd door een ware titanenstrijd. Ian White gooide in de finale een gemiddelde van 107, tegenover 97,1 van Suljovic. The Diamond kwam ook op een 4-2-voorsprong, gevolgd door drie legs oprij van The Gentle. Met een negendarter wist White gelijk te maken (5-5) en vanaf dat moment ging het volledig op beurt. In de slotleg gooide Suljovic de leg in vijftien pijlen uit en zo was het 7-8.

Nentjes en Meulenkamp

Beste Nederlanders waren ditmaal Geert Nentjes en Ron Meulenkamp. Ze kwamen tot de laatste-16, waar ze verloren van White en Reyes. Mike van Duivenbode haalde voor de tweede dag op rij de derde ronde en kende daarmee een sterk weekend. Danny noppert vloog er ook deze ronde uit. Voor Raymond van Barneveld werd het weer een teleurstellen met een 6-5-nederlaag in de eerste ronde tegen James Wilson.

Delen:

Meer over Pro Tour