Connect with us

World Matchplay

Suljovic pakt vroege break en vloert Bunting

Mensur Suljovic World Matchplay 2016

Bunting begon moeizaam aan de partij en werd in de eerste sessie twee keer gebroken. Vanaf dat moment was het voor de Engelsman jagen op de rebreak en Suljovic gaf hem daar amper kansen toe. De Oostenrijker bleef zeer solide met een gemiddelde rond de 100 per beurt en wist tot de slotleg al zijn eigen legs binnen vijf beurten uit te gooien. Zo bleef Bunting ondanks een gemiddelde van 102,48 achter en verloor met 8-10. Suljovic speelt in de tweede ronde tegen Phil Taylor of Robbie Green.

Vroege break houdt Suljovic vast

Bunting begon solide aan de partij, maar liet zich in de derde leg toch breken. Dat wist de Engelsman gelijk goed te maken, om in de vijfde leg toch weer scorend wisselvallig te zijn. The Bullet kon zich niet meer redden vanaf 145. Tops viel niet en dat vakje vond Suljovic wel voor de 76-finish: 2-3. Bunting knalde er uit de pauze een 180’er in, maar kreeg de Oostenrijker gelijk weer een 134-finish om zij oren. De Engelsman is mentaal echter weer een stuk sterker dan vorig jaar. Met een 64-finish wist hij de aansluiting weer te pakken en beide darters stonden inmiddels op een gemiddelde van boven de 100 per beurt. Bunting stond opnieuw klaar op 64, maar Suljovic knalde dubbel-9 voor de 96-finish erin om de marge te houden (3-5).

Kleine kansen op bulls-eye niet gepakt

Deze voorsprong bleef de sluwe Oostenrijker vasthouden en in zijn eigen legs was hij telkens zijn tegenstander één stap voor. En kansen die Bunting aangeboden kreeg waren telkens erg hoog. Zoals in de twaalfde leg vanaf 132, maar de Engelsman gooide de derde dart tegen het ijzer van bulls-eye. Via dubbel-4 kwam Suljovic dan ook toch weer twee legs voor: 5-7. De dertiende leg ging naar Bunting en de Engelsman voerde opnieuw de druk op door een 180’er. Hij slaagde er alleen niet in om de leg in vier beurten af te ronden, waardoor Suljovic solide met een 13-darter zijn marge opnieuw vast kon houden: 6-8. Beide darters vuurden door met een 180’er en ditmaal liet The Gentle de kans liggen om de partij al te beslissen. Bunting vond tops voor 7-8, om weer bulls-eye te missen (vanaf 161) voor de rebreak. Dubbel-8 bracht Suljovic op matchpoint, voor The Bullet nogmaals de druk verlegde (8-9). Onder de indruk was Suljovic blijkbaar niet. Zijn eigen leg opende hij namelijk alweer met scores van 180 en 100, om wederom zijn eigen leg binnen vijf beurten uit te kunnen gooien. Twee matchdarts werden gemist, alleen deze keer stond Bunting nog niet op een finish.

World Matchplay 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay