Connect with us

Premier League Darts

Suljovic pakt wonderzege op Cross; cruciale zege Smith

Michael Smith heeft goede zaken gedaan om degradatie te ontlopen. Bully Boy won van Gerwyn Price in de Premier League Darts dankzij een 90-finish. Mensur Suljovic zette een fabelachtige comeback neer tegen Rob Cross, waar Wade een punt redde tegen Dimitri Van den Bergh.

Cruciale 90-finish van Smith

Smith had dubbele belangen. Behalve dat hij moest winnen om afstand te nemen van de laatste plaats, wilde hij ook winnen voor zijn jarige zoontje. Na afloop gaf hij toe dat hij misschien wel te graag wilde, uiteindelijk bracht het hem wel de zege. Zowel Smith hadden veel moeite met de omstandigheden en zagen af en toe darts alle kanten uit vliegen. Het was Smith die telkens een voorsprong opbouwde, maar op 6-4 de klus nog niet geklaard had. Price dwong een twaalfde leg af en gooide daarin een maximale score. Hij liet de kans liggen het af te maken en met een bulls-eye 90-finish pakte Smith de 7-5-zege.

Topduel ondanks windvlagen

Wade en Van den Bergh speelden een uitmuntend duel en dat terwijl er door de gehele partij windvlagen over het podium kwamen. Het irriteerde Wade dermate dat de darters na twee legs het podium verlieten. Hij wist vervolgens een 0-2-achterstand recht te zetten en moest vol aan de bak. Van den Bergh gooide alles met onder meer een bulls-eye 121-finish en een vernietigende 140-finish. Toen Wade ook nog pijlen miste in de elfde leg was het pardoes 5-6 voor de Belg. In de slotleg wist Wade toch zijn geliefde dubbel-10 te vinden voor 6-6. En dat met ruim 103 per beurt.

Waanzinnige comeback Suljovic

Mensur Suljovic heeft een bizarre zege geboekt op Rob Cross. Voltage was in de eerste helft van het duel heer en meester, waardoor hij een 5-1-voorsprong opbouwde. Vervolgens kreeg hij elf pijlen om het punt te verzekeren. Dat lukte niet en vervolgens liet Suljovic waanzinnige finishes noteren. Hij kwam op 5-6 met een 136-finish en maakte het af met een 120-finish.

Premier League Darts 2019

Delen:

Meer over Premier League Darts