Connect with us

World Matchplay

Suljovic snapt Wattimena niet; excuses The Machinegun voor bizarre uitspraken

Haalde Jermaine Wattimena hard uit naar Mensur Suljovic, de Oostenrijker snapte zelf ook niet wat er met de Nederlander aan de hand was tijdens het duel op de World Matchplay. Wattimena heeft zich na een nachtje slapen verontschuldigd voor zijn opmerkelijke uitspraken.

Continu aan het praten

“Normaal is Jermaine een goede speler, maar ik weet niet wat er aan de hand was. Hij was continu aan het praten terwijl ik moest gooien”, vertelde Suljovic op de persconferentie na afloop van het duel met Wattimena. De Oostenrijker won eenvoudig met 10-1, waarbij de Nederlander zich al heel snel aan het irriteren was. Hij liet zich uiteindelijk zelfs kennen door een cynisch applausje in te zetten voor Suljovic, nadat deze een flight liet vallen.

Uiteindelijk zijn probleem

“Of hij tegen zichzelf aan het praten was of tegen mij, ik heb geen idee. Jermaine is een vriend, maar ik snapte niet waarom hij een probleem had. En of het met mij te maken had. Uiteindelijk is het zijn probleem en niet die van mij.”

Emoties en frustraties

Wattimena haalde zondagavond keihard uit door Suljovic een ‘cheater’ te noemen. Van deze uitspraken kwam hij een dag later terug tegenover Dartsnieuws. “Allereerst wil ik mijn excuses aanbieden aan Mensur. Ik ken hem en hij is zeker een goede speler zonder kwade bedoelingen. Ik heb gewoon hard op mijn reet gekregen van hem. Het lukte mij niet om in mijn spel te komen. In het interview met RTL 7 liet ik mij te veel meeslepen door emoties en frustraties. Dat had ik juist niet moeten doen. Ik wens Mensur heel veel succes in de tweede ronde van de World Matchplay.” Zijn uitlatingen zullen hem in ieder geval op een fikse boete komen te staan van de DRA.

Delen:

Meer over World Matchplay