Connect with us

European Tour

Suljovic vloert Van der Voort en Van Gerwen voor titel in Wenen

Mensur Suljovic heeft voor eigen publiek de European Tour in Wenen gewonnen. De Oostenrijker leek in de finale te worden verslagen door Michael van Gerwen. De Nederlander vergat het gat definitief te slaan, om in de slotleg nog een matchdart te missen. Daarop was The Gentle dodelijk op zijn favoriete dubbel-14. Vincent van der Voort bereikte de halve finale.

Zes legs in acht minuten

Van Gerwen was zaterdag al sterk tegen Kyle Anderson en maakte op weg naar de finale ook geen fout op zondag. Jeffrey de Zwaan was vorig jaar twee keer te sterk voor Mighty Mike op televisietoernooien, in Oostenrijk werd het 6-3. In de kwartfinale was het na acht minuten al gedaan tegen Ricky Evans. Het werd 6-0 met 106,09 per beurt. Vooral op de dubbels was de halve finale tegen Peter Wright iets slordiger, waardoor het naar een allesbeslissende leg liep. Wright had op dat moment al tien 180’ers gegooid, maar door een 13-darter ging Van Gerwen toch weer naar de finale.

Voorsprong verspeeld

Daarin trof hij Mensur Suljovic en werd het een fraai gevecht. Met een 13- en 11-darter was het snel 2-0 voor de Nederlander, voor de Oostenrijker twee legs won. Een 10-darter bracht het gemiddelde van Mighty Mike al naar 109 per beurt, om twee pijlen voor de 80-finish te missen. Zo kwam Suljovic weer op gelijke hoogte (3-3). Van Gerwen kreeg zes beurten de tijd in zijn eigen leg, om één misser op tops van The Gentle af te straffen. Zijn eigen leg was nu binnen met een 72-finish voor 6-3, om vier darts op de dubbel te missen voor de genadeklap. Door finishes van 121 en 86 was het pardoes weer 6-6, voor Van Gerwen de leiding herpakte met een 180’er. Suljovic dwong een slotleg af, waarin Van Gerwen dramatisch begon met 42 en 55. Hij herstelde dat met 140 en 180, om toch een matchdart te krijgen vanaf 84. Bulls-eye werd gemist en Suljovic poetste 70 in twee darts weg met triple-14 en dubbel-14.

Van der Voort doet uitstekende zaken

Van der Voort haalde de halve finale door een sterk toernooi te spelen. Hij won al eerder van Simon Whitlock en was zondagmiddag Gerwyn Price met liefst 6-1 de baas. De kwartfinale bleek tegen Cameron Menzies ook een te klaren klus (6-4), om het af te leggen tegen Suljovic. Door het bereiken van de halve finale is deelname voor het European Championship nagenoeg verzekerd en ook plaatsing voor de World Grand Prix komt heel dichtbij.

European Tour Wenen: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

More in European Tour