Connect with us

European Tour

Suljovic vloert Whitlock voor eerste Danish Darts Open-titel

Mensur Suljovic heeft zijn tweede grote titel van het jaar te pakken. De Oostenrijker won al de German Darts Masters, het eerste toernooi van de World Series. Nu was het raak in Kopenhagen, waar hij de eerste editie van de Danish Darts Open op zijn naam schreef. In de finale werd Simon Whitlock geklopt.

Loodzware route voor Suljovic

Voor zowel Whitlock als Suljovic was het de kans om sinds lange tijd weer een European Tour-event te winnen. The Wizard deed dat alweer in 2012 op de Dutch Darts Masters, The Gentle was in 2016 voor het laatst winnaar. Voor de Oostenrijker was vandaag loodzwaar. Hij klopte Darren Webster met 6-5 en daarna met 6-4 ook Peter Wright. De halve eindstrijd werd een ware thriller met Adrian Lewis. De twee gingen nek aan nek, waarbij Jackpot in de slotleg één dart miste voor de 103-finish. Daarop maakte Suljovic het met zijn vierde 180’er en een 65-finish af (7-6).

Onderste helft volledig opengegooid

De onderste helft van het speelschema werd volledig opengegooid. Eerst door Mervyn King die Rob Cross versloeg, Michael van Gerwen liet zich daarna ook verrassen door Brendan Dolan. Met name de dubbels van Mighty Mike waren voor de tweede dag op rij niet scherp (4 uit 15). Zo werd het een open strijd, waarbij de twee mannen die voor de verrassingen zorgden gelijk over de knie gingen. Whitlock klopte King en Steve West versloeg Brendan Dolan. Whitlock was vervolgens ook West met 7-4 de baas.

The Gentle pakt iedere kans aan

Whitlock maakte in de finale gelijk met de eerste 180’er en een 82-finish voor de 12-darter. Daarna ging het mis voor de Australiër. Suljovic kwam op 2-1 met een 114-finish en zag Whitlock vier pijlen missen voor de gelijkmaker. In een razend tempo was het 5-2, waarop Whitlock zijn eigen leg weer wist te houden met een 140-finish. Daarna was het toch weer aan Suljovic, die met een 13- en 12-darter (94-finish) op matchpoint kwam. Zijn eigen leg werkte de Oostenrijker ook weg in vijf beurten voor zijn vijfde titel bij de PDC.

Danish Darts Open 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour