Connect with us

World Grand Prix

Suljovic vloert Wright met waanzinnige finishes

Mensur Suljovic WGP17 Darts PDC

Mensur Suljovic heeft zijn uitmuntende vorm weten voort te zetten door voor de tweede keer de halve finale van de World Grand Prix te bereiken. De Oostenrijker miste in de eerste set ontzettend veel dubbels, om daarna zowat geen finish meer te missen. Peter Wright haalde ondertussen niet zijn gebruikelijke niveau, al was er in tegenstelling tot een dag eerder geen zichtbare kwetsuur aan zijn elleboog zichtbaar. Door een reeks van acht legs op rij en een 141-finish voor de zege staat Suljovic vrijdag in de halve finale tegen Simon Whitlock.

Set cadeau gegeven

Wright miste in de openingsleg een volle beurt op dubbel-10 en werd gelijk gebroken door een bulls-eye 122-finish. Suljovic kwam op 0-2 en leek eenvoudig op weg naar de eerste set. Eigenlijk vanuit het niets begon hij alleen ook ontzettend veel dubbels te missen. Zowel in de vierde als de vijfde leg miste The Gentle vier pijlen en daardoor kon Wright alsnog op een 1-0-voorsprong komen.

Alles vliegt erin

De Oostenrijker herpakte zich razendsnel met twee 180’ers in de eerste leg van de tweede set, om vervolgens vier missers van Wright af te straffen. Met de Schot op 52 kwam er ook een 99-finish achteraan voor 1-1 in sets. Suljovic ging in het derde bedrijf hard door met zijn favoriete dubbel-14 en een 97-finish (met Wright op 36). Snakebite dacht wel terug te komen voor een vierde leg, alleen hij begon vanaf 57 te knoeien. Hij miste met twee pijlen een groot vlak en Suljovic kwam genadeloos hard terug met een 135-finish via bulls-eye, triple-19 en dubbel-14.

Zenuwachtige slotleg

In de vierde set kwam Suljovic net zoals in de vorige twee op een 2-0-voorsprong, al scheelde het weinig of Wright had daar verandering ingebracht. Hij miste tops op een haar voor een 136-finish, waarop Suljovic met zijn derde dart dubbel-10 vond. Na acht legs op rij wist Wright eindelijk een leg te pakken mede doordat de Oostenrijker pas met zijn zevende dart opende. Het liep zelfs naar een vijfde leg, waarin beide darters zenuwachtig voor de dag komen. Het slotstuk was echter weer overtuigend, want Suljovic gooide een 141-finish uit.

World Grand Prix 2017: Speelschema, uitslagen, statistieken en verslagen

Delen:

Meer over World Grand Prix