Connect with us

Premier League Darts

Suljovic walst over onherkenbare Wright heen

Mensur Suljovic heeft zijn tweede overwinning op rij geboekt in de Premier League Darts. De Oostenrijker heeft alle duels op een televisiepodium van Peter Wright gewonnen en daar kwam in Leeds geen verandering in. Wright speelde zeer matig en lijkt toch nu echt hinder te ondervinden van de gevolgen van de galstenen. Dat strafte Suljovic keihard af met 7-1, waardoor zijn legsaldo er ook opeens heel goed bij staat om degradatie te ontlopen.

The Mensur doet de truc

Suljovic miste bulls-eye in de openingsleg voor de snelle break en Wright vond dubbel-4. Mensur wist wel gelijk te maken via ‘The Mensur’, kortom dubbel-14 voor de 76-finish en had daarna toch weer gelijk de controle. Zijn eigen leg was niet uit in vijf beurten en Suljovic denderde naar 1-3. Hij leek zich nog te gaan redden in de vijfde leg met een 180’er, om vanaf 85 de bulls-eye niet te vinden. Dubbel-6 was voor de Oostenrijker daarop al goed voor de dubbele break.

Wright onherkenbaar

De cijfers van Wright waren inmiddels erg onder zijn normale niveau. Met moeite bleef hij boven de 90 per beurt en de Schot kon ook in de zesde leg geen druk zetten. Suljovic gooide de 73-finish uit voor 1-5, om Wright zijn eigen leg weer niet in vijf beurten uit zien gooien. Snakebite lijkt toch te worstelen met de gevolgen van de galstenen en het strenge regime dat hij moet volgen. Suljovic kende geen genade via zijn favoriete dubbel-14 en vond zijn favoriet ook om er zelfs 1-7 van te maken met 103,01 per beurt. Wright kwam niet verder dan 91,54.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts