Connect with us

World Grand Prix

Superstrakke Van Barneveld zet Lewis volledig aan de kant

Raymond van Barneveld PDC Darts

Raymond van Barneveld heeft Adrian Lewis met een zeer sterk optreden verslagen op de World Grand Prix. Daarmee nam hij revanche voor de nederlaag van vorig jaar in de eerste ronde en het brengt Barney al naar de kwartfinale. Hij overlegde een gemiddelde van liefst 97,9 per beurt voor de 3-0-zege. Daarin wacht een Nederlander: Benito van de Pas. Big Ben won eerder op de avond van Terry Jenkins.

Een grote brul en doordrukken

Lewis begon als een dolle aan de partij met een 180’er voor 1-0. De turbo ging er alleen wel heel snel vanaf en Barney kon in de derde leg een break plaatsen. Toch slaagde Lewis erin met opnieuw een maximale score om een vijfde leg af te dwingen. Daarin werd het een zenuwachtige bedoening en miste beide darters pijlen voor de set. Uiteindelijk vond Barney met zijn derde dart dubbel-4 voor 0-1. Er volgde een grote brul en een goede start van de tweede set. De Nederlander pakte namelijk zijn leg terwijl Lewis nog niet eens de openingsdubbel had gevonden. Zodoende hij had negentien darts op rij richting een dubbel gemist. Twee pogingen om zijn eigen leg te behouden na een 180’er vielen opnieuw niet en Barney vond dubbel-16 voor de break. Zijn eigen leg was opnieuw solide en met ruim 93 per beurt kwam de Nederlander al op een 0-2-voorsprong in sets.

In eigen legs totaal niet te pakken

Met name in zijn eigen legs kwam Barney niet in de problemen, doordat hij zijn vier eigen legs begon met scores van 152 en drie keer 112. Daarmee kon Lewis er alleen maar achteraan lopen. In zijn eigen leg stond de Engelsman gelijk weer onder druk en probeerde dat te verplaatsen met een 180’er. Van Barneveld bleek niet onder de indruk, want hij gooide een 72-finish. Er kwam direct een opening van 152 overheen van de Nederlander in zijn eigen leg. Ditmaal gaf hij wel een kans weg, maar Lewis miste nog maar eens een volle beurt op dubbel-18. Van Barneveld vond dubbel-10 met zijn tweede pijl en had inmiddels zes legs op rij gewonnen. Daar wist Lewis in de derde leg van de derde set eindelijk een einde aan te maken, maar in de leg van de Nederlander liep hij weer gelijk achter hem aan. Nagenoeg iedere beurt leverde twee triples op voor Barney en via tops pakte hij de zege.

World Grand Prix 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Grand Prix