Connect with us

World Darts Championship

Suzuki bevestigt wereldtitel dames met plaatsing voor PDC WK Darts

Mikuru Suzuki Grand Slam Darts 2019

Mikuru Suzuki zal in december haar debuut maken op het PDC World Darts Championship. De huidige wereldkampioen bij de dames wist zich in Duitsland te plaatsen door de qualifier te winnen voor dames uit de rest van de wereld. Later deze maand is de qualifier voor dames uit Groot-Brittannië.

Opvallende magere opkomst

Het meest opvallende was dat er slechts 38 dames de moeite hadden genomen om zich in te schrijven en de qualifier te spelen. De winnares is verzekerd van minimaal 7.500 pond aan prijzengeld door deelname aan het PDC WK, terwijl Suzuki in januari voor haar winst op Lakeside ‘slechts’ 12.000 pond ontving.

Japans feestje

Het werd in Hildesheim uiteindelijk een Japans feestje. Suzuki won van Marina Letica (6-1), Amanda Loch (6-2), Aletta Wajer (6-2) en Corrine Hammond (6-1). Hammond was in de kwartfinale verantwoordelijk voor de uitschakeling van Anastasia Dobromyslova, de Russin won vorig jaar het kwalificatietoernooi. Kasumi Sato was de verrassing van de dag, want zij won van onder meer Aileen de Graaf en in de halve finale van Renata Slowikowska. In de finale wist ze drie legs af te snoepen van haar landgenote, maar Suzuki was met 6-3 toch duidelijk de sterkste.

Delen:

Meer over World Darts Championship