Connect with us

Grand Slam of Darts

Sweep Taylor, Part klopt Dobromyslova

Anastasia Dobromyslova heeft voor de tweede maal een kans laten liggen om een televisiezege te boeken bij de PDC. De Russische winnares van Lakeside liet op het UK Open Robert Thornton glippen en ditmaal kwam John Part goed weg. De Canadese wereldkampioen bij de PDC won met 5-1 op de Grand Slam of Darts.

John Part – Anastasia Dobromyslova 5-1
Negen dubbels kreeg Dobromyslova om de eerste twee legs te winnen. Toen de Russische deze buitenkansjes niet wist af te maken sloeg Part genadeloos toe. Hij kwam op een 2-0-voorsprong, voor de Lakesidekampioene iets terug deed via dubbel-16. Daarmee had ze haar kruit alleen wel verschoten. Part kon rustig weglopen en kwam niet meer in gevaar. “Ik miste mijn dubbels en dat maakte het verschil”, zo besefte Dobromyslova na afloop. “Het blijft het belangrijkste onderdeel van het spel.”

Phil Taylor – Phil Nixon 5-0
Taylor heeft als titelverdediger een klinkende openingszege geboekt. Phil Nixon stond vorig jaar in de finale van Lakeside, maar heeft vanaf dat moment eigenlijk niets meer laten zien. Dat was in Wolverhampton ook in het geval. In Wolverhampton wist hij zelfs geen leg te pakken tegen The Power. Met een 107,36 gemiddelde pakte Taylor een 5-0-zege. Alle legs waren dan ook binnen vijftien darts gedaan.

Andy Hamilton – Brian Woods 5-3
Hamilton stond vorig jaar in de finale van de Grand Slam of Darts en is ook nu in goede vorm. Vorige week bereikte The Hammer de halve finale van het eerste vloertoernooi in Leiden. In Wolverhampton was hij te sterk voor Lakeside halve-finalist Brian Woods. Packer kwam ondanks een goede partij niet in de buurt van een zege, want Hamilton produceerde een gemiddelde van 105,64. Woods kwam nog terug tot 4-3 via een 90-finish, maar Hamilton maakte daarna de klus af via dubbel-10.

Robert Thornton – Gary Mawson 5-3

Thornton blijft zijn prachtige openingsseizoen bij de PDC een vervolg geven. De Winmau Master wist de geblesseerde UK Open-finalist Gary Mawson aan de kant te zetten. De Amerikaan kwam op voorsprong dankzij een 60-finish, maar via een 124-finish werd de voorsprong omgedraaid naar een 3-1-stand voor de Schot. Mawson ging onlangs onderuit op zijn Harley Davidson en loopt daardoro met een gebroken teen rond. Toch wilde hij dat na afloop niet als excuus aandragen. “Thornton speelde gewoon beter.”

Darry Fitton – Kevin Painter 5-2
Het blijft wachten op een televisietoernooizege van Fitton. Op de International Darts League was hij al eens in bloedvorm en stond vorig jaar in de finale van de Winmau Masters. Ook in Wolverhampton is hij in goede doen. Fitton won de openingspartij met 5-2 van Kevin Painter. The Artist was simpelweg niet scherp op zijn dubbels en daardoor kon The Dazzler ver weglopen. De darter uit Stockport kwam op een 3-0-voorsprong, voordat Painter terug kwam tot 4-2. Tops bracht Fitton toch een zege.

 

 

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts