Connect with us

Premier League Darts

Tamme Van Gerwen verliest opnieuw van Gurney

Michael van Gerwen heeft voor de derde keer op rij verloren van Daryl Gurney. In een vreemd duel in Manchester kwam Mighty Mike geen moment op gang. Hij oogde heel tam op het podium en liet Superchin weglopen naar 4-0. Die marge gaf de Noord-Ier niet meer uit handen. Van Gerwen verliest hierdoor de koppositie aan Rob Cross, terwijl Gurney blijft meedoen om de play-offplaatsen.

Twee kansen niet gepakt en keihard afgestraft

Gurney opende de partij scorend sterk, om drie pijlen op de dubbel te missen. Van Gerwen strafte het bijna gelijk af, alleen bulls-eye viel niet voor een 170-finish. De Noord-Ier gooide vervolgens wel een 105-finish voor 2-0. De derde leg werd een kopie van de eerste. Gurney miste drie pijlen vanaf 32 en Van Gerwen strafte het niet af vanaf 74. Superchin vervolgde met een 180’er en brak nogmaals met een 76-finish voor 4-0.

Comeback zit er niet meer in

Met een 127-finish kwam Van Gerwen in de partij en wist zijn eigen leg te behouden op dubbel-8. Gurney herpakte zich met een 180’er en de 64-finish en zag Van Gerwen opnieuw een slordige leg spelen. Dat strafte hij dan ook af voor 6-2. Van Gerwen brak terug met een 130-finish en zag Superchin bulls-eye missen voor een 161-finish. Zo werd het alweer 6-4, maar Gurney hield wel zijn eigen leg door met de derde dart dubbel-7 te vinden. Hij kreeg vervolgens ook een matchdart vanaf 156, om die te missen. Van Gerwen hield zijn leg met een 100-finish en vond zijn eerste 180’er van de partij. Wat volgde waren scores van 41, 100, 96 en 43, waardoor Gurney toch nog zijn leg kon behouden: 8-5.

Premier League Darts 2019

Delen:

Meer over Premier League Darts