Connect with us

Premier League Darts

Taylor bijna zeker van play-offs na verrassende zege op Van Gerwen

Phil Taylor heeft Michael van Gerwen een tweede nederlaag bezorgd in de Premier League Darts. Daardoor is de Nederlander nog niet zeker van de winst van de reguliere competitie, maar lijkt de strijd om de play-offs wel beslist. The Power kan alleen bij een ruime nederlaag tegen Adrian Lewis en een ruime zege van Dave Chisnall nog worden gepasseerd.

Slordig op de dubbels

De opening van Van Gerwen was net zoals eerder dit seizoen in Rotterdam heel slordig. Hij miste drie pijlen op de dubbels en was na zes beurten nog niet uit. Daardoor kon Taylor breken via dubbel-10. De rebreak was daarop wel gelijk een feit en scorend liep Van Gerwen weg voor 2-1. Zijn eerste 180’er voerde de druk opnieuw op richting Taylor, maar die redde zich knap met een 96-finish via dubbel-18 en tops. Hij zag Van Gerwen bulls-eye en twee pijlen op dubbel-8 missen en brak opnieuw. Dit keer liep The Power wel weg door twee 180’ers voor een 11-darter: 2-4.

Opnieuw dezelfde missers

Ook in de zevende leg miste Van Gerwen bulls-eye voor de 130-finish en twee pijlen op dubbel-8. Taylor strafte het opnieuw af met een 90-finish en pakte zijn eigen leg via dubbel-6 voor het eerste punt: 2-6. De Nederlander kwam nog een leg dichterbij, maar gaf Taylor vervolgens toch weer de ruimte in diens leg. De Engelsman miste zijn eerste matchdart, maar daarna was het wel raak op dubbel-16. Daarmee lijken de play-offs beslist.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Premier League Darts