Connect with us

World Series of Darts

Taylor blijft Down Under-koning na zege op Van Gerwen

Phil Taylor Michael van Gerwen PDC Darts

Phil Taylor is nog altijd ongeslagen in Australië tijdens de World Series of Darts. Inmiddels heeft The Power 22 duels op rij gewonnen. Het leverde hem nu de Sydney Darts Masters-titel op. In de finale was Taylor met 11-9 in legs te sterk voor Michael van Gerwen.

Halve finale snel bekeken

De halve finales waren voor zowel Taylor als Van Gerwen een formaliteit. The Power liep tegen Dave Chisnall direct naar een 3-0-voorsprong en maakte er met een bulls-eye 121-finish al 7-1 van. Chisnall kon in het vervolg van de partij nog een paar legs bijschrijven, maar met een 81-finish voor een 12-darter was het voor Taylor al 11-4. Ook Van Gerwen legde tegen Peter Wright de basis voor de zege in de openingsfase. Van 4-0 met een 114-finish werd het zelfs 8-1. Het gas ging er vervolgens even vanaf, waardoor Wright terug kon komen tot 8-4, 9-5 en 10-6. Tops bracht Van Gerwen vervolgens de zege met een imponerende 11 uit 13 op de dubbels.

Dubbels doen Van Gerwen pijn

Juist dat onderdeel was in de finale minder goed verzorgd. In de vijfde leg miste Mighty Mike twee pijlen op tops en Taylor kon weglopen naar 4-2. Die marge hield hij vast tot 5-5, voor de twee volledig in evenwicht waren tot 7-7. Taylor pakte daarop opnieuw een voorsprong van twee legs en maakte er ditmaal met een 90-finish ook 10-7 van. Daarmee stond hij op matchpoint, voor Van Gerwen de turbo nog maar eens aanzette. Hij kwam terug tot 10-9 en gooide zijn zevende 180’er. Toch wist Taylor de leg te behouden via dubbel-16 voor de titel. Na afloop baalde Van Gerwen van de nederlaag. “Dit doet pijn. Natuurlijk kun je niet altijd winnen, maar ik moet wel iets beter spelen dan dit. Ik kan alleen mezelf verwijten dat ik verlies. Ik heb namelijk een paar grote fouten gemaakt. En als je tegen Phil in deze vorm speelt kun je dat niet doen.” En ondanks dat speelde Mighty Mike 104,32 per beurt, maar met name zijn dubbels waren een stuk minder dan de rest van de week met 38%. Taylor zette daar 105,13 en 41% tegenover.

Uitslagen en statistieken Sydney Darts Masters 2016

Delen:

Meer over World Series of Darts