Connect with us

World Matchplay

Taylor: “Dit is niet goed genoeg om Matchplay te winnen”

Phil Taylor World Matchplay 2016

Gary Anderson en Phil Taylor leken op papier een eenvoudige kwartfinale af te kunnen werken op de World Matchplay, het werd een heel ander verhaal. Anderson zag Beaton helemaal terugkomen, om uiteindelijk toch met 16-13 te winnen. The Power had zelfs een eindsprint nodig tegen Mervyn King (16-14).

Taylor: “Scores zijn goed, finishes dramatisch”

Phil Taylor had de gehele partij moeite om King los te spelen. “Mervyn was goed wanneer hij met zijn rug tegen de muur stond. Iedere keer gooide hij een goede score op het juiste moment. Als ik een dubbel miste, dan gooide hij het telkens uit. Het was echt een pure strijd, waarbij ik diep moest graven om me er doorheen te knokken.” Dat het zo zwaar was kwam mede door de missers op de dubbels. Taylor was dan ook eerlijk. “Mijn spel zoals in deze partij is niet goed genoeg om de World Matchplay te winnen. Mijn scores zijn goed, maar de finishes zijn dramatisch. In de halve finale moet dit echt veel beter.” Een verklaring heeft hij wel. “We zijn zes weken de wereld overgevlogen. Eenmaal thuis had ik maar vier dagen om te herstellen. Ik heb een jetlag en ik ben moe.”

Hitte speelt Anderson op: “Ik ben echt zeiknat”

Gary Anderson liet Beaton lelijk terugkomen in de partij. Bij 8-3 leek het al gespeeld, maar in de slotfase kwam Beaton op gelijke hoogte. Toch wist Anderson de partij nog uit het vuur te slepen. “Ik begon er een paar te missen en hij kwam terug. In de laatste leg was het juist Beaton die een paar dubbels miste, waardoor ik de kansen kreeg om te winnen.” Dat Anderson gaandeweg steeds minder in zijn comfort zat had een duidelijke reden. “Het was echt vreselijk warm op het podium. Ik ben echt zeiknat. En als je onder druk staat zweet je misschien nog wat meer. Want bij Beaton heb ik echt geen druppeltje gezien.” En nu wacht Taylor. “Ik ga gewoon mijn spel spelen en ben vol vertrouwen.”

Delen:

Meer over World Matchplay