Connect with us

European Tour

Taylor klasse apart op German Darts Classic

De nederlaag in de Premier League Darts heeft Phil Taylor niet aan het wankelen gebracht. The Power verloor donderdagavond van James Wade, maar in het Duitse Gladbeck stond er weer geen maat op de veertienvoudig wereldkampioen. Hij won al zijn partijen met vernietigende cijfers en het was voor de tegenstanders al bijna winst als ze een leg wisten te pakken.

De Nederlander Patrick Loos, Mensur Suljovic, Steve Beaton en in de finale Adrian Lewis slaagden hier niet in en kregen met 6-0 klop. David Fatum pakte in de openingsronde nog twee legs en ook Michael van Gerwen (6-3) en Vincent van der Voort (6-1) konden in de kwart- en halve finale enige tegenstand bieden.

Adrian Lewis kreeg dit jaar geen wildcard voor de Premier League, maar laat op de vloer weer zien goed te kunnen darten. Jackpot won onderweg onder meer van Alan Tabern, Wes Newton, Mark Walsh en Remco van Eijden. In de halve eindstrijd klopte hij Denis Ovens. Dankzij een 87-finish nam de Engelsman een snelle 2-0-voorsprong en liet zijn landgenoot niet meer terugkomen.

Minder goed nieuws was er te noteren voor debutant Mark Webster. De voormalig Lakeside-kampioen is overgestapt naar de PDC, alleen verloor zijn eerste partij van Ronnie Baxter met 6-1. De enige leg die de Welshman pakte deed hij via een 142-finish. Baxter bereikte vervolgens overigens de vierde ronde, waarin hij opgaf tegen Wayne Jones. Vincent van der Voort was de beste Nederlander met een halve finaleplaats.

Lees hier het volledige overzicht van de Nederlanders

 

Delen:

Meer over European Tour