Connect with us

World Darts Championship

Taylor kraakt in vijandig Alexandra Palace ‘boeman’ Pipe

Phil Taylor PDC WK Darts 2018

Phil Taylor heeft in een zeer vreemde partij Justin Pipe weten te verslaan op het PDC World Darts Championship 2018. Pipe is de afgelopen dagen als de absolute boeman in dartsland neergezet en kreeg het publiek volledig over zich heen. Toch kreeg hij in de eerste set nog kansen, daarna ging het heel hard met 11 legs op rij. In de derde ronde treft Taylor voor de derde ronde op rij een Engelsman: Keegan Brown.

Vijandige sfeer in Alexandra Palace

In een zeer vijandig Alexandra Palace heerste een zeer rare sfeer. Pipe heeft de afgelopen dagen een ware haatcampagne over zich heen gehad van Sky Sports en de volledige Engelse pers. In zijn eerste ronde tegen Bernie Smith kuchte Pipe op het moment dat de Nieuw-Zeelander een matchdart kreeg. Na afloop liet Smith weten het niet eens te hebben gehoord, maar het moment werd extreem opgeblazen. Niet geheel toevallig omdat Pipe de eerst volgende tegenstander was van Taylor. Het zorgde voor een vreemde eerste set, waar The Force stevig reageerde op het publiek en Taylor daar weer geïrriteerd over raakte. Pipe kreeg in de vierde leg de kans om de set te pakken, maar hij miste twee pijlen op de dubbels. Daarna won Taylor toch de vijfde leg.

Elf legs op rij voor The Power

Met de set op zak begon The Power beter te spelen. Pipe bleef op hetzelfde niveau hangen, maar kon scorend niet meer mee. Zes legs op rij met als slotstuk een bulls-eye 119-finish was het al 3-0 in sets voor Taylor. Daar kwam een leg bij, om er inmiddels negen op rij te winnen. Pipe wist in de tweede leg van de vierde set zijn tweede 180’er te vinden en kreeg weer eens de kans op de dubbel. Vier pijlen werden gemist en de 96-finish bracht Taylor op matchpoint. Vanaf 66 was het daarop gedaan.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen:

Meer over World Darts Championship