Connect with us

World Darts Championship

Taylor krijgt ook van Brown geen enkele weerstand voor kwartfinalestek

Phil Taylor PDC WK Darts 2018

Phil Taylor heeft zonder zich te hoeven inspannen de kwartfinale van het PDC World Darts Championship 2018 bereikt. In de eerste set begon Taylor nog wat wankel, toen hij geen moment onder druk werd gezet door Keegan Brown begon hij steeds makkelijker te spelen. De derde set liet de jongeling liggen door de vijfde leg niet in vijf beurten uit te gooien. Daarna was het gedaan.

Fluitend naar de voorsprong

Taylor begon net zoals in zijn partijen tegen Chris Dobey en Justin Pipe erg wankel aan de partij. Veel tegenstand van Brown kreeg hij alleen niet. Zo was het toch al 2-0, voor The Power zijn eerste 180’er vond. Brown kon nog wel iets terugdoen, maar de tweede maximale score zorgde voor een 11-darter met 86-finish. Taylor werd geen moment onder druk gezet en ging daardoor steeds makkelijker spelen. Een 14-darter werd gevolgd met een 122-finish voor de break. Zijn eigen leg was opnieuw in vijf beurten uit om al op 2-0 in sets te komen.

Brown laat de derde set glippen

In de derde set kwam Brown eindelijk ook een beetje in zijn ritme en brak terug met een 94-finish. De vijfde leg wist hij alleen niet in vijf beurten uit te gooien door dubbel-18 te missen voor de 110-finish. Taylor had ondertussen slecht gerekend door zich weg te zetten op 99. Hij kwam ermee weg door het uit te gooien met tops-tops. Finishes van 92 en 100  brachten hem op matchpoint, om twee keer op de dubbels te missen. Brown deed nog iets terug met een 124-finish en een 66-finish. Daarna was het met een 106-finish wel gedaan.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen:

Meer over World Darts Championship