Connect with us

World Grand Prix

Taylor laat Grand Prix links liggen; vijf Nederlanders naar Dublin

Phil Taylor heeft opvallend genoeg besloten om de World Grand Prix over te slaan. De Engelsman gaf al eerder te kennen na dit kalenderjaar te stoppen en neemt nu alvast een voorschot. Daardoor ontsnapt Robert Thornton. Vijf Nederlanders doen dit jaar mee op het televisietoernooi in Dublin.

Opmerkelijke keuzes

The Power wist de afgelopen jaren weinig klaar te spelen op de World Grand Prix. Na zijn nederlaag in de kwartfinale tegen James Wade van 2014 werd hij de afgelopen twee edities al in de eerste ronde uitgeschakeld door Vincent van der Voort en Steve West. Ditmaal neemt hij niet eens de moeite om de trip naar Dublin te maken. En dit is in zoverre opmerkelijk omdat hij wel de wereld rondreist voor de toernooien van de World Series, wat toch niets meer zijn dan verkapte demonstratietoernooien. Dit najaar zien we Taylor naast de World Series-events alleen nog – mits hij zich hier wel voor komt melden – op de Grand Slam of Darts en het wereldkampioenschap.

Vijf Nederlanders

Titelverdediger in Dublin is Michael van Gerwen, hij is ook ditmaal als eerste geplaatst. Twee jaar geleden verloor Mighty Mike de finale van Robert Thornton. De Schot had zich ditmaal eigenlijk niet eens geplaatst, maar schuift het schema binnen dankzij de afmelding van Taylor. Hierdoor kan The Thorn een poging wagen om een vrije val op de wereldranglijst te voorkomen. Raymond van Barneveld schuift door de absentie van Taylor op naar de achtste plaats op de ranglijst. Hij heeft hierdoor een beschermde status in de eerste ronde, maar zal – mits beide darters zover komen – wel in de kwartfinale moeten aanleggen tegen Van Gerwen. Jelle Klaasen, Benito van de Pas en Christian Kist zijn de andere Nederlanders in het toernooi. Voor Kist is het zijn debuut en hij kan er ook voor zorgen dat hij voor het eerst de top-32 binnen komt bij de PDC.

Deelnemersveld World Grand Prix 2017:

Michael van Gerwen (1), Gary Anderson (2), Peter Wright (3), Adrian Lewis (4), Dave Chisnall (5), Mensur Suljovic (6), Michael Smith (7), Raymond van Barneveld (8), Jelle Klaasen, James Wade, Daryl Gurney, Kim Huybrechts, Ian White, Benito van de Pas, Simon Whitlock, Robert Thornton, Rob Cross, Alan Norris, Joe Cullen, Mervyn King, Gerwyn Price, Steve Beaton, Kyle Anderson, Cristo Reyes, Darren Webster, Stephen Bunting, Christian Kist, John Henderson, Justin Pipe, Steve West, Richard North, Ronny Huybrechts.

Delen:

Meer over World Grand Prix