Connect with us

World Grand Prix

Taylor laat niets heel van Chisnall voor elfde World Grand Prix-titel

Phil Taylor heeft voor de elfde keer de World Grand Prix op zijn naam geschreven. The Power kreeg in de finale geen enkele weerstand van Dave Chisnall. Chizzy had zich verrassend geplaatst voor de eindstrijd, maar daarin liet hij eigenlijk niets zien. Taylor won vijftien legs op rij voor Chisnall ook kon juichen. Toch ging hij er met 6-0 vanaf.

Grote opmars

Dave Chisnall speelde zijn eerste grote finale bij de PDC, nadat hij zijn opmars van het afgelopen jaar nu ook op televisie liet zien. Vooral in de kwartfinale was hij niet te houden tegen Michael van Gerwen, daarna werd ook Justin Pipe aan de kant gezet. Taylor liet ondertussen weinig heel van Gary Anderson en James Wade. In de finale ging The Power wederom snel van start. Hij pakte de eerste leg met een 86-finish en vervolgde met een 180’er voor de eerste set.

Vijftien op rij

Daarna werd het al vrij snel een pijnlijke vertoning voor Chisnall. Hij kwam totaal niet in zijn ritme en het niveau dat hij vooral tegen Van Gerwen haalde was geen moment te zien. Waar hij in zijn vorige twee partijen telkens tien 180’ers gooide bleef hij nu steken op één. Taylor ging rustig verder met het verzamelen van legs en zijn jongere landgenoot slaagde er niet eens in om aan te leggen op een dubbel. Met de tweede 180’er was het 2-0 in sets, waarna Chizzy negen pijlen miste om de zevende leg van de partij te openen. Taylor liep alweer weg en kon ook de derde set eenvoudig oprapen. Hetzelfde liedje volgde in de vierde set. Chisnall miste bulls-eye voor een 126-finish – zijn eerste kans – en Taylor pakte de leg, gevolgd door een 78-finish en dubbel-16 voor 4-0 in sets.De vijftien legs op een rij werden daarop volgemaakt. Weer een 180’er en dubbel-12 en een 86-finish waren daar voldoende voor. De gemiddelden lagen op dat moment beangstigend ver uit elkaar: een uitstekende 102 voor The Power en slechts 73 voor Chisnall die ronduit bedroevend speelde.

164-finish voor de titel

Het publiek in het Ierse Dublin kon in de eerste leg van de zesde set eindelijk juichen voor Chisnall. De Engelsman pakte een leg en nog wel met Taylor die de leg nog niet eens had geopend. Opmerkelijk genoeg was dit al de tweede keer dat dit The Power overkwam, eerder ook al tegen Gary Anderson. Chizzy begroette de legwinst met een lach en kunst zijn pijl die eindelijk in de dubbel-16 was verdwenen. Het leek alsnog Taylor een cadeautje wilde geven, want hij deelde net zo rap weer een tik uit met een 180’er (1-1) en een 164-finish (2-1). Chisnall zag zijn 76-finish in de vierde leg nog wel een vijfde leg opleveren, daarin maakte Taylor de klus af met dubbel-8. Hij overlegde een gemiddelde van 97,67, waar Chisnall bleef steken op een magere 81,29.

Het volledige programma en uitslagen van World Grand Prix Darts 2013

Delen:

Meer over World Grand Prix