Connect with us

World Series of Darts

Taylor maakt einde aan opmars Van de Pas; Wright klopt cullen

Peter wright Darts

Benito van de Pas is er niet in geslaagd om voor een derde verrassing te zorgen op de World Series Finals. Na zeges op Michael Smith en James Wade bleek Phil Taylor duidelijk te sterk: 10-3. In de halve finale speelt The Power tegen Peter Wright.

Phil Taylor – Benito van de Pas 10-3

In een moordend tempo begon Taylor aan de partij en dat leverde hem een 4-1-voorsprong op bij de pauze. Met een 180’er voor een 11-darter gevolgd door een 88- en 106-finish was het al 3-0. Van de Pas zette daar iets tegenover met een 94-finish, maar daar kwamen alweer twee 180’ers en een 84-finish overheen (5-1). Een tweede leg met een 70-finish en twee legs later ook de 6-3 zorgde ervoor dat Big Ben nog in de partij bleef hangen. In de elfde leg miste hij alleen op de dubbels en vanaf 64 maakte Taylor het al af.

Joe Cullen – Peter Wright 7-10

In de openingsfase nam Cullen het voortouw met een 65-finish (2-0), waarna Wright zeven legs op rij pakte. Dat deed hij met drie 180’ers en een 88-finish. Met name de zesde leg was cruciaal, waarin beide spelers veel dubbels misten. Cullen herpakte zich met twee 80-finishes op rij, voor Wright toch weer uitliep met een 86-finish. Cullen bleef wel strijd leveren door nog maar eens twee lastige finishes uit te gooien van 85 en 86, maar in de zeventiende leg klaarde Wright de klus.

World Series Finals 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Series of Darts