Connect with us

World Series of Darts

Taylor pakt eerste titel in Melbourne

Phil Taylor World Matchplay 2017 5

Phil Taylor heeft de eerste editie van de Melbourne Darts Masters gewonnen. De afgelopen jaren werd er in Australië gespeeld in Sydney en Perth. Eerstgenoemde plaats heeft dit jaar het veld moeten ruimen voor Melbourne en The Power won de eerste editie. In de finale werd de herhaling van de World Matchplay-eindstrijd 11-8.

Snelle halve finales

Zaterdag ontsnapte Taylor na een 9-7-achterstand tegen Corey Cadby en had tegen zijn landgenoot Simon Whitlock een makkie. The Wizard is al jaren mentaal stukgespeeld door de Engelsman en ging er ook nu kansloos vanaf: 11-4. Ondertussen won Wright met dezelfde cijfers van Daryl Gurney, die zijn goede spel van een dag eerder tegen Gary Anderson niet kon herhalen. Gurney gooide nog wel vijf 180’ers, maar met 4 uit 11 op de dubbels kon hij geen druk zetten.

Finale van series

In de eindstrijd waren de dubbels van Wright juist het probleem met slechts 8 uit 27. Taylor was niet heel veel scherper, maar met 11 uit 27 pakte hij wel net zijn kansen om de winst binnen te harken. Wright pakte het eerste gaatje met een 81-finish voor een 12-darter (4-2), vervolgens won Taylor vier legs op rij. De marge vanaf 4-6 wist de Engelsman door een 96-finish uit te bouwen naar 5-8. Dat was het moment voor Wright om weer een serie neer te zetten met finishes van 81, 91 en dubbel-12: 8-8. In de zeventiende leg miste Wright één dart voor een 80-finish en werd opnieuw gebroken. Een scorend magere leg volgde (8-10), gevolgd door een bulls-eye 126-finish van Taylor voor de titel. Volgende week wordt de World Series-trip Down Under afgesloten in Perth.

Melbourne Darts Masters: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Series of Darts