Connect with us

Premier League Darts

Taylor profiteert van double trouble bij Wright

Phil Taylor heeft na twee nederlagen op rij weer weten te winnen in de Premier League Darts. The Power speelde ook een stuk sterker, maar het was Peter Wright die de partij in Manchester wel volledig uit handen gaf. De Schot kwam terug van 1-3 naar 3-3, om vervolgens in iedere leg een karrenvracht aan dubbels te winnen. Er kwam nog wel een beslissende leg, maar daarin hield Taylor zijn eigen leg.

Niveau schiet snel omhoog

Wright had een zeer trage start en zag Taylor dan ook door een 112-finish naar een 0-2-voorsprong wandelen. Door een 98-finish voor een 11-darter kwam Snakebite in de partij, gevolgd door de eerste 180’er voor The Power. Het werd dan ook 1-3, voor scorend het niveau echt omhoog ging. Wright kwam terug tot 2-3 en stond na negen pijlen al op 36. The Power mocht echter aanleggen vanaf 46, om twee pijlen op dubbel-16 en dubbel-8 te missen. Zo kwam Wright terug tot 3-3 en na 180’ers van beide darters gaf de Schot een leg weg door een volle beurt op dubbel-16 te missen. Taylor sloeg dan ook toe vanaf 61: 3-4.

Snakebite kan geen dubbel meer vinden

Scorend leek Wright toch weer toe te kunnen slaan voor een rebreak met zijn vierde 180’er. De dubbel vloog er alleen weer niet in en zo kwam Taylor via dubbel-8 op 3-5. De vijfde 180’er bracht Wright alweer richting de dubbel, om twee volle beurten vanaf 56 te missen. Met slechts 3 uit 15 op de dubbels gaf hij Taylor dan ook weer de kans en die sloeg toe vanaf 64. Het leek beslist toen de Engelsman klaar stond op 52, maar vanuit het niets vuurde Wright een 156-finish. Zijn eigen leg pakte de nummer drie van de wereld ook en zo kwam er een allesbeslissende leg. Wright gooide daarin zijn zesde 180’er, voor Taylor counterde met zijn vijfde. Zo werkte hij toe naar de 62-finish voor 5-7.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Premier League Darts